Dervişoğlu'ndan emeklilere zam tepkisi: Yazıklar olsun size, utanın

Dervişoğlu'ndan emeklilere zam tepkisi: Yazıklar olsun size, utanın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, emeklilerin maaşlarında yapılan düzenlemeye tepki gösterdi: "Bu emekliye idam fermanıdır. Emekliye öl demektir."

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu.

Dervişoğlu'nun gündeminde, emeklilere verilen en düşük maaşlarda yapılan 2.500 TL'lik düzenleme vardı. İktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, “Utanın!” diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert ifadelerle seslendi.

Dervişoğlu'ndan Şimşek'e : Vergimatik Mehmet

Dervişoğlu, Mehmet Şimşek’in İngiltere'de kredi kartına taksit görmemesi üzerine şu sözleri sarf etti: "Vergimatik Mehmet’e! Zat-ı muhterem demiş ki, 'Ben İngiltere’de kredi kartına taksit görmedim.' Haklıdır, görmemiştir. Bir İngiliz vatandaşı olarak pek iyi şartlarda yaşadığını biliyoruz.


''Sen İngiltere'de yüzde 45 vergi gördün mü?''

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu 'O’nun gibi bir İngiliz, bilinen bir markanın cep telefonunu almak isterse, 267 sterlini vergi olmak üzere toplamda 1.599 sterlin verecek ve alacak. İsterse de bunu ayda yaklaşık 66 sterlin ödemek şartıyla faizsiz olarak 24 ay taksitle edinebilecek. Aynı telefonu Türkiye’de almak isteyen bir vatandaşımız ise 46.021 lirası vergi olmak üzere 108.000 liraya alıyor. Dahası bırakın faizsizini, faizli taksit bile yok. Asıl bize şunu söyleyin: İngiliz %16 vergi verirken, Türk neden yüzde 43 vergi veriyor? Kredi kartına taksit görmeyen Vergimatik Mehmet! Sen İngiltere’de yüzde 45 vergi gördün mü?" dedi.

"Aylık 5 Milyon Harcayanların Peşine Düşecekti!"

Dervişoğlu, Vergimatik Mehmet’in aylık 5 milyon harcayanları tespit etmesi gerektiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Sahi Vergimatik Mehmet! Aylık 5 milyon harcayanların peşine düşecekti! Evet, aylık 5 milyon değerli arkadaşlarım! 800 kişi tespit etmişler. Harcıyorlar ve ne kaynağı belli, ne de vergisini veren var. Dikkat et sayın bakıp da görmeyen bakan, tanıdıklar çıkar da maazallah, affedenin bile olmaz, dikkat et!"

'Emekliler sabrının sınırındadır''

Dervişoğlu, konuşmalarının Saray beylerini rahatsız ettiğini belirterek "Saray beyleri, farkındayım ben konuşunca rahatsız oluyorsunuz; unutturmak istiyorsunuz. Canınız sıkılıyor. Ama milletin kürsüsünden yılmadan, pes etmeden haykırmaya devam edeceğiz. Emekli vatandaşlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır, emeklilerimiz sabrının sonundadır."dedi.

"Emeklilerimize yüzünüzü dönün ve gereğini yapın"

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek emeklilerin durumuna dikkat çekti: "Ülkemizin yerli ve milli tek ekonomi uzmanı Sayın Erdoğan, içinde bulunduğunuz hayal dünyasından bir an önce çıkın, milletin kendilerine verdiği makamlarda oturup ona tehditler savuran danışmanlarınız ve bakanlarınıza bir çeki düzen verin. Nefes almak dışında hiçbir yaşamsal faaliyet gösteremeyen emeklilerimize yüzünüzü dönün, sesine kulak verin ve bir an önce gereğini yapın."

"Açlık ve yoksulluk sınırı rakamları hayatta kalma rakamlarıdır"

Müsavat Dervişoğlu, Haziran 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporuna dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı: "Bazı rakamları size hatırlatmak zorundayız. Haziran 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lirayı, yoksulluk sınırı 65 bin lirayı aşmıştır. Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek için yapması gereken barınma, ulaşım, eğitim, sağlık vb. harcamaların toplamının ise en az 30 bin 604 lira olduğu tespit edilmiştir. Bu rakamlar hayatta kalma rakamlarıdır; bu rakamlar yediğinden içtiğinden arttırıp yatırım yapmanın değil, 2024 yılı için hayatta kalma mevcudu koruyabilme rakamlarıdır."

"Bu emekliye idam fermanıdır"

Konuşmasında, en düşük emekli aylığının on bin lira olup olmaması tartışmalarına değinen Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Peki hayatın gerçeklerine ilişkin rakamlar böyleyken saray beyleriyle vergimatik Mehmet neyi tartışmaktadırlar? On bin lira olan en düşük emekli aylığı aynı mı kalsın yoksa on iki bin lira mı olsun? Sonunda 12 bin 500 lirada mutabık kalmışlardır. Bu emekliye idam fermanıdır. İdam fermanı. Emekliye öl demektir. Bu emekliye yaşamayın demektir. Bu emekliye doyma demektir. Barınma, ısınma demektir."

''Yazıklar olsun hepinize utanın, utanın''

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması gerektiğini yıllardır dile getirdiklerini belirtti.

Dervişoğlu, "Yıllardır haykırıyoruz. En düşük emekli maaşı asgari ücretten az olmamalıdır diye. Bu kesimlerden ses yükseltiyorum. Yazıklar olsun hepinize. Emekliye reva gördüğünüz bu, lüks ve şatafat meraklısı saray bürokratlarınızın il ve ilçe üreticilerimizin ödediği yüz altmış sekiz bin liralık yemek hesabının bahşişi bile değildir. Utanın, utanın, utanın." ifadelerini kullandı.

''Kaynak yok demek milletimizin aklıyla dalga geçmektir''

Dervişoğlu, iktidarın kaynak yok diyerek bu durumu meşrulaştırmaya çalıştığını, ancak kaynakların var olduğunu belirtti:

"Buradan sesleniyorum. İktidar yetkisini elinde bulunduran gamsızlar 'kaynak yok' diyerek bu gamsızlıklarını meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar. Kaynak yok demek külliyen yalandır. Külliyen dayanıksızlıktır. Milletimizin aklıyla dalga geçmektir. Kaynak vardır. Beş uçakla NATO toplantısına giderken, üç uçakla Hollanda'ya maç izlemeye giderken, Saray danışmanlarını ve bürokratları beslerken var olan kaynak ne ise, emekli vatandaşlarımızın durumlarını bir nebze olsun iyileştirmek için kullanılacak kaynak da odur."

''AKP sebep, yokluk sonuç''

Sözlerini, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürerek sonlandıran Dervişoğlu, iktidarın mutlaka gideceğini söyledi:

"Yerli ve milli ekonomi uzmanımız Sayın Erdoğan, senin kendince uyguladığın ekonomi politikaları çerçevesinde milletimize ödettiğin bedel çok ağır olmuştur. Faiz sebep, enflasyon sonuç diye başlattığın macera, AKP sebep, yokluk sonuç gerçeğinin artık komik olmayan bir fıkrasıdır. Ya bu iktidardan kurtulacağız, ya bu iktidardan kurtulacağız. Ya saray beylerini göndereceğiz, ya saray beylerini göndereceğiz. Bunun başka yolu yoktur değerli arkadaşlarım. Bunlar gidecektir ve mutlaka gideceklerdir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.