DEM Partili Doğan: "Ekmek ve Adalet" kampanyamız 19 Temmuz'da başlıyor

DEM Partili Doğan: "Ekmek ve Adalet" kampanyamız 19 Temmuz'da başlıyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "İşimize, aşımıza, özgürlüğümüze, alın terimize, ekmeğimize göz koyanlara karşı kampanyamızda buluşalım" dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve emek mücadelemizi 'Ekmek ve Adalet' kampanyamız ile güçlendiriyoruz. Kampanyamızın startını, 19 Temmuz'da Kızıltepe'de yapacağımız tarım mitingiyle veriyoruz" dedi.

Doğan, parti genel merkezinde gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılara tepki gösteren Doğan, şöyle konuştu:

"Türkiye siyaset tarihi açısından aslında korkunç olaylarla dolu, hem bizi geçmişe götüren, hem bugüne dair çok önemli ipuçları içeren, hem de maalesef yarınla ilgili emarelerle dolu bir haftayı geride bırakıyoruz. Siyaset tarihi, yargı, hukuk, özgürlükler, demokrasi açısından baktığımızda, tam da böyle bir haftayla karşı karşıyayız. 30 Haziran'dan bu yana birçok kentte mültecileri hedef alan ırkçı saldırılar var. Kayseri'de kız çocuğuna taciz iddiası üzerinden alevlendirildi. 'Taciz mağduru Türk değil, Türkiyeli değil, Suriyeli' diyerek, bu Kayseri Emniyet Müdürü'nün açıklaması yatıştırılmaya çalışılan bir utanmazlık silsilesi, ardı ardına söyleme ve eyleme döküldü."

ekmek-ve-adalet.png

"Ekmek ve Adalet" kampanyası

Yakında bir kampanya başlatacaklarını duyuran Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Özgürlük eşitlik demokrasi ve emek mücadelemizi 'Ekmek ve Adalet' kampanyası ile güçlendiriyoruz. Herkesi kampanyamızı katılmaya ve mücadeleyi birlikte büyütmeye davet ediyoruz. Peki kimleri davet ediyoruz; asgari ücretlileri emeklileri, memurları işçileri, köylüleri, çiftçileri tüm emekçileri başta kadınlar, gençler olmak üzere adaletsizliğine uğradığını düşünen herkesi insana yakışır bir yaşamı mümkün kılmak, ki bunu mümkün kılmak yine birlikte olanaklı. Bunu mümkün kılmak için de ekmek ve adalet kampanyamıza katılmaya ve mücadeleyi yeniden hatırlatıyorum. İşimize, aşımıza, özgürlüğümüze, alın terimize, ekmeğimize göz koyanlara karşı ekmek ve adalet kampanyamızda buluşalım diyoruz. Ranta karşı, adalet ve emek mücadelesi için buluşalım.

Partimiz Ekmek ve Adalet kampanyasına ne zaman nerede start verecek? 19 Temmuz'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde vereceğiz startı. Neyle veriyoruz bu startı? Kızıltepe'de yapacağımız tarım mitingiyle. Ardından Temmuz ve Ağustos ayı boyunca da Mersin, Kocaeli, Iğdır, Ağrı, Antalya, Aydın, Manisa, İstanbul, Hatay, İzmir ve daha pek çok il ve ilçede emekçilerle buluşacağız, ilerleyen günlerde bunun daha ayrıntılı bir şekilde planlanmış halini sizlerle paylaşacağız. Sözünü ettiğimiz iller ve bu iller dışında nereler olduğunu tabi buna ilçeler de dahil merkezi örgütleme komisyonumuz bu planlamayı tamamladığında daha detaylı bir şekilde sizlere açıklayacağız." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.