"Davutoğlu da Babacan da ikircil davranıyor; ikisi de Başkanlık Sistemi'ne 'evet' dedi"

"Davutoğlu da Babacan da ikircil davranıyor; ikisi de Başkanlık Sistemi'ne 'evet' dedi"

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TV5’te yayınlanan Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu 'Ankara Bürosu' programında Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ oyu verdiğini belirtti.

Cahit Özkan, AKP'den ayrılan yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ oyu verdiğini belirterek, iki isimi ikircil davranmakla eleştirdi.

TV5’te yayımlanan Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu Ankara Bürosu’na konuk olan Özkan, Ahmet Davutoğlu’nun Başkanlık Sistemi’ni açıklamaları olduğunu belirterek, “Yetmedi, parlamentoya gelip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylanırken, her ne kadar gizli oylama olsa da gelip evet oyu verdiklerini orada deklare ettiler. Babacan da, Davutoğlu da…

Şimdi bu kadar her şey ortadayken, hiçbir itirazları yokken, bir koltuk arayışları söz konusu olunca hemen o desteklerini unutup, farklı yollara gitmeleri mümkün değil. Bugüne kadar Davutoğlu ve Babacan partimizin karar alma mercilerinde herhangi bir itirazları vaki değildir.

Siyasi ihtirasla çıkıp parti kurup, bu partinin toplumsal zeminini hayata geçirmek için o eskiden dediklerini unutup, yeni şeyler söylemek ikircil bir davranıştır. Siyasi tutarlılık arz etmez” ifadelerini kullandı.

 5 YIL SONRA YENİ PARTİLERİ KİMSE HATIRLAMAYACAK

Anketlerde oy kaybı yaşamadıklarını belirten Özkan, “Anketlerde cumhurbaşkanından memnuniyete baktığımızda, 2018’de alınmış olan oyun üzerinde. Memnuniyet yüzde 70’lerde… 

Cumhur İttifakı olarak oylarımız aynı kaldı. Eriyen parti CHP’dir… Bugün AK Parti’den ayrılanları 5 yıl sonra kimse hatırlamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.