Dağlık Karabağ için uzlaşı arayışı... Putin'in daveti karşılık buldu!

Dağlık Karabağ için uzlaşı arayışı... Putin'in daveti karşılık buldu!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Dağlık Karabağ'daki çatışmalar için Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısı yapmıştı. Uzlaşı için iki ülkenin Dışişleri Bakanlarını Rusya'ya davet etmişti. Putin'in daveti karşılık buldu.

Dağlık Karabağ’da 1991-1994 yılları arasında sağlanan ateşkesten bu yana en şiddetli çatışmalar görülüyor. Azerbaycan ile Azerbaycan’ın toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesindeki etnik Ermeniler arasında 29 Eylül’de çıkan çatışmalarda en az 250 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Bakü ve Erivan birbirlerini topraklarına saldırmakla suçluyorlar.

Kremlin’den yapılan açıklamada daha sonra üç ülke lideri arasında telefon görüşmeleri gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirildikten sonra Rusya Devlet Başkanı Dağlık Karabağ’da tarafların askeri müdahaleleri durdurması çağrısında bulundu” ifadesi yer aldı.

İLK YANIT ERMENİSTAN’DAN GELMİŞTİ

Putin’in bu çağrısına ilk yanıt Ermenistan’dan geldi… Ermenistan’ın Rusya Büyükelçiliği, Rus haber ajansı TASS’a açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ın bugün Rusya’ya uçacağı belirtildi.

AZERBAYCAN'DA KABUL ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki ülkenin dışişleri bakanları görüşme için Moskova'ya gitmeyi kabul etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.