CHP'li Sarı: İktidar iki yıl kemer sıkacak, üçüncü yıl seçim yapacak

CHP'li Sarı: İktidar iki yıl kemer sıkacak, üçüncü yıl seçim yapacak

CHP PM Üyesi Müslim Sarı, "İktidar, 2 yıl kemer sıkma politikası uygulayacak. Üçüncü yıl ücretleri enflasyonun üzerinde artıracak ve seçim yapacak" dedi.

CHP PM Üyesi Müslim Sarı, Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e yaptığı açıklamada, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Sarı, hükümetin yol haritasının ne olacağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

“Ekonomiye sıcak parayla bir giriş sağlarım. Bunu bir 1-2 yıl sürdürürüm. 1-2 yılın sonunda, bu para bolluğuyla kısmi bir iyileşme yaratırım. Sonra insanlara yüksek maaşlar veririm”. Yani; 2 yıl kemer sıkma politikası uygulayacak. Üçüncü yıl gelir arttıracak. Emekli, memur maaşlarını, asgari ücreti enflasyonun çok üzerinde çok arttıracak ve seçime gidecek. Hükümetin yol haritası bu.

Taviz ve normalleşme

Bu arada Batı’ya her türlü tavizi vermeye hazır. Hem Ukrayna meselesinde hem belki olası bir İran operasyonunda Batı ittifakının içinde yer almaya hazır bir Türkiye. Öte yandan kendilerine göre normalleşme sürecini başlatmak ve toplumsal muhalefet oluşmasını engellemek.

Böylelikle 2 yıl götüreceklerini düşünüyorlar. Özetle 2025 ve 2026’da kemer sıkma politikası. 2027’de başında bir gevşeme ve sonunda erken seçim. AKP’nin oyun planı bu.

Bu bizi bir yere götürmez, yapısal sorunlarınızı çözmez. Yoksulluğa, işsizliğe, cari açığa, dengeli bir vergi sistemi ve sosyal güvenlik sorununa çözüm olmaz. Bu 1-2 yıl uygulanır. Bazen uygulanması da gerekir. Ben bunlara karşı değilim. Ama bir de onun orta vadeli bir planı olur. Yani bunu yaparsın yangını söndürürsün. Ondan sonra bir yapısal çerçeve ülkenin önüne getirilemezse bütün bu problemleri merkezine alan bir ekonomi model uygulanamazsa sonra yeniden aynı noktaya dönersiniz.

Muhalefet toplumsal muhalefetin öncüsü olmalı

Bu zeminde muhalefet toplumsal muhalefetin öncüsü olmalı. Normalleşmeyi tercih ediyoruz çünkü anormal bir durum olduğunu düşünüyoruz. Ama bu normalleşme ve diyalog süreci toplumsal muhalefetin öncüsü olma ısrarımızı ortadan kaldırmamalı. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.