CHP'li Şahbaz: Seydişehir'de 5 bin kişi hastanelere başvurdu

CHP'li Şahbaz: Seydişehir'de 5 bin kişi hastanelere başvurdu

CHP heyeti, birçok kişinin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduğu Konya Seydişehir'de incelemelerde bulundu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Konya Seydişehir'de 5 bin kişinin ateş, kusma ve eklem ağrısı gibi şikayetlerle sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini söyledi.

DHA'nın haberine göre; Şahbaz, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ile birlikte Seydişehir Devlet Hastanesini ziyaret edip, hastane yönetiminden konu hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Barış Bektaş, Seydişehir'de ciddi bir salgın yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Salgının başlamasının üzerinden 4-5 gün geçmesine rağmen yetkililerden hala bir açıklama yapılmamasını doğru bulmuyoruz. Mevcut iktidarın sadece burada değil, başka yerlerde de buna benzer aymazlıklarına defalarca şahit olduk. Aynı ciddiyetsizliği maalesef burada da gösterdiler. Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili raporlarını ivedilikle bizlerle ve kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Raporlar elimize geçer geçmez ihmal ve kusur var ise bunlar hakkında gerekli işlemin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacağız.”

"Sürecin takipçisi olacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz da birçok vatandaşın mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvurmasına ilişkin, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Şahbaz, ''Bayram tatili sona ermeden başlayan bu salgında, yaklaşık 5 bin civarında kişi hastanelere ateş, kusma, eklem ağrısı gibi bulgularla müracaat etti. Olayın nasıl gerçekleştiğini, yetkililerin açıklamasını istiyoruz. Bu süreçte halkın sağlığını korumak için büyük çaba gösteren sağlık personeline teşekkür ediyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.