CHP'li Karaca: Türkiye, suç ve suçlular için cennet konumunda

CHP'li Karaca: Türkiye, suç ve suçlular için cennet konumunda

CHP'li Gülizar Biçer Karaca, Türkiye'deki artan suç ve suçlu oranları araştırarak “Türkiye’nin bu hale getirilmesinin sorumlusu saray ve hükümetidir. Hesap sorulmalı” dedi.

TBMM Başkanvekili CHP'li Gülizar Biçer Karaca, Türkiye'nin “suçlular cenneti”ne çevrilmesini ve diğer ülkeler içindeki durumunu araştırdı.

Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Karaca, suç ve suçluya ilişkin veriler açısından Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğunu belirtti. Karaca, “Türkiye’nin bu hale getirilmesinin sorumlusu saray ve hükümetidir. Hesap sorulmalı” dedi.

Son bir yılda İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadan paylaştığı operasyonları derleyen CHP’li Gülizar Biçer Karaca, şunları söyledi:

“Bu operasyonlar; narkotik operasyonları, göçmen kaçakçılığına ilişkin operasyonlar, organize ve mali suçlar, terör başta olmak üzere yaklaşık 500 operasyon. (İçişleri Bakanlığı yetkilileri bu konuda operasyon sayısının 500 değil, bin 300 civarında olduğunu, 500’ün üzerinde çökertilen çete olduğunu söylediler). Şimdi, 22 yıldır bu ülkeyi yöneten kim? Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Saray iktidarı. 22 yıldan bu yana bu kadar suç örgütü, bu kadar suçlu; uyuşturucu, narkotik başta olmak üzere, mali suçlar, göçmen kaçakçılığı ve aranan şahıslar gibi aslında ülke ve yurttaş güvenliği için çok önemli olan güvenlik problemleri ortadan kaldırılmış değil. 22 yılda AKP’de görev yapan bakanlar, iktidar ne yapmıştır? Türkiye’nin bir suç bataklığına, Türkiye’nin bir suçlu ve organize işler ile terör örgütlerinin ve aynı zamanda da uyuşturucu baronlarının, her türlü suçun ve suçlunun beslendiği, yerleştiği ve geliştiği bir ülke haline getirmişler. Bu kabul edilemez bir durum."

Gülizar Biçer Karaca, küresel organize suç endeksinin 2023 yılı raporunu da inceledi. Sonuçlarını şöyle anlattı: Suç ve suçluya ilişkin veriler açısından Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada. 46 Asya ülkesi arasında

14’ünce sırada. Dünyada 193 ülke arasında ise 14’üncü sırada. Suç endeksine göre Türkiye’nin önünde Kolombiya, Meksika, Paraguay, Kongo, Nijerya, Irak, Lübnan, Afganistan, Suriye gibi devletler yer alıyor. Bu, geldiğimiz durumu gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.