CHP'li İlgezdi: "3 bin 500'den fazla aile hekimi istifa edecek"

CHP'li İlgezdi: "3 bin 500'den fazla aile hekimi istifa edecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yönetmeliğe karşı iş bırakan aile hekimlerinin maaşlarından kesinti yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yönetmeliğe karşı iş bırakan aile hekimlerinin maaşlarından kesinti yapılmasına ilişkin, “Aile hekimlerine yapılan bu muameleler yüzünden birinci basamak sağlık sistemimiz çökme riski ile karşı karşıya. 3 bin 500’den fazla aile hekimi, bu yönetmelik değişmezse istifa edecek” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada; İzmir, Bursa, Samsun, Balıkesir illerinde 16 ve 27 Ağustos’taki iş bırakma eylemine katılan hekim ve sağlık çalışanlarının maaşından kesinti yapıldığını belirtti. İlgezdi, “Aile hekimlerine iş bırakma eylemi sonrası bir soruşturma dahi açılmadan maaş kesintisi yapılması yönetmeliklere aykırı. Bakanlığın amacı hekimleri küstürmek, birinci basamak sağlık sistemini yok etmek” dedi.

İlgezdi, açıklamasında, “Bazı illerde kesinti yapılmadı, bazı illerde soruşturma açıldı. İzmir, Bursa, Samsun ve Balıkesir’de ise soruşturma açılmadan kesinti yapıldı. Bu illerde kesintiden sonra soruşturma açıldığı bilgisi geliyor. İktidarın her uygulaması gibi burada da yasalara aykırı işlemler yapılıyor” cümlelerine yer verdi.

Hekimleri için hak gaspları ile dolu yeni yönetmeliğin derhal iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan İlgezdi, “Aile hekimlerinin pandemi öncesi ciddi sorunları vardı, pandemide üstün çabalarına rağmen daha büyük hak kayıplarına uğradılar. 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yönetmelik ile bu hak gaspları en üst düzeye ulaştı. Aile hekimleri, haklı olarak ‘Bu yönetmelik böyle devam ederse biz istifa etmek zorunda kalacağız’ diyorlar ama Sağlık Bakanlığı bu yanlışa kulaklarını tıkıyor” dedi.

İlgezdi, “Aile hekimlerine yapılan bu muameleler yüzünden birinci basamak sağlık sistemimiz çökme riski ile karşı karşıya. 3 bin 500’den fazla aile hekimi, bu yönetmelik değişmezse istifa edecek.  Bunun suçlusu bakanlık olacak” açıklaması yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.