CHP'li Bağcıoğlu: İsrail’in saldırı planladığı yerde savaş gemimiz var

CHP'li Bağcıoğlu: İsrail’in saldırı planladığı yerde savaş gemimiz var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "İsrail’in saldırı planladığı yerde bizim de bir savaş gemimiz bulunuyor. Bu gelişme önemle takip edilmelidir çünkü ciddi bir güvenlik sorunu yaratıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İsrail’in denizden başlatmayı planladığı harekât ile ilgili "İsrail’in harekât alanı olarak duyurduğu bölge, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’nün Lübnan’da görev yaptığı sahayla örtüşüyor. İsrail’in saldırı planladığı yerde bizim de bir savaş gemimiz bulunuyor. Bu gelişme önemle takip edilmelidir çünkü ciddi bir güvenlik sorunu yaratıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Millî Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İsrail’in denizden başlatmayı planladığı harekât ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bağcıoğlu açıklamasında, "İsrail ordusunun Hizbullah’a karşı deniz harekâtı başlatacağını açıklaması ve Lübnan açıklarında sivilleri denize yaklaşmamaları konusunda uyarması, önemli bir endişeyi gündeme getiriyor. İsrail’in harekât alanı olarak duyurduğu bölge, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’nün Lübnan’da görev yaptığı sahayla örtüşüyor. İsrail’in saldırı planladığı yerde bizim de bir savaş gemimiz bulunuyor. Bu gelişme önemle takip edilmelidir çünkü ciddi bir güvenlik sorunu yaratıyor" ifadelerine yer verdi.

BM’nin Lübnan açıklarında görev yapan Deniz Görev Grubu’nun etkinliğinin devam edip etmeyeceği ve Türk korvetinin bölgede görev yapmasının kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Bağcıoğlu, “Korvetimizin güvenliği ivedilikle sağlanmalı. Bölgede artan gerilim, denizdeki unsurlarımızın bekasını riske atabilir” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.