CHP'den İran - İsrail gerilimine ilişkin ilk açıklama! Özgür Özel konuştu

CHP'den İran - İsrail gerilimine ilişkin ilk açıklama! Özgür Özel konuştu

İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği misilleme kamikaze saldırılarına ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ilk açıklama geldi.

İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği ve 'Gerçek Vaat Operasyonu' adını koyduğu misilleme saldırısına ilişkin CHP'den açıklama geldi.

"KARŞILIKLI SALDIRILARI BÜYÜK ENDİŞEYLE İZLİYORUZ"

CHP lideri Özgür Özel, İran ve İsrail arasındaki gerilime dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel şöyle dedi:

"Bölgemizi tehdit eden İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırıları büyük endişeyle izliyoruz. Orta Doğu'da tansiyon bu denli yükselmişken tarafların gerginliği artıracak hareketlerden kaçınması çağrısında bulunuyoruz. Kurucumuzun 'Yurtta barış dünyada barış' vasiyetini hatırlama ve sahiplenmemizin gerektiği bir dönemdeyiz"  

"BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ" VURGUSU

Türkiye'nin, etrafı ateş çemberine dönüşmüşken tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olması gerektiğine vurgu yapan Özel, "İnanıyoruz ki Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmadan bölgedeki tırmanmanın durdurulması ve çatışma riskinin azaltılması mümkün olmayacaktır. Bu çerçevede barış, huzur ve istikrarın sağlanmasının tek geçerli çözümünün 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması olduğu inancımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-04-14-152648.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.