CHP'den 'casusluk' soruşturmasına tepki: 'Artık bu millet sizi ciddiye almıyor'

CHP'den 'casusluk' soruşturmasına tepki: 'Artık bu millet sizi ciddiye almıyor'

Ekrem İmamoğlu'nun casuslukla suçlandığı soruşturmaya CHP'den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Artık bu millet sizi ciddiye almıyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun casuslukla suçlandığı yeni bir soruşturma başlatıldı. İmamoğlu'nun tutuklu danışmanı Necati Özkan'ın, 2019 yerel seçimlerinde casuslukla suçlanan Hüseyin Gün ile beraber çalıştığı iddia edildi.

Soruşturma kapsamında Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da bu sabah gözaltına alındı.

Soruşturmaya CHP'den tepki geldi.

'Bu, demokrasiyi rejim dışına itme operasyonudur'

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, soruşturmanın iktidarın kaybetme korkusunun ne boyuta ulaştığının göstergesi olduğunu söyledi. Yücel "Şirazesi kaymış bu sistemden ne hukuk beklenir ne de adalet..." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de “Bunu adını koyarak söyleyelim, iktidar, artık iktidarı almayı suç haline getirme aşamasına geçti” dedi.

Emir, iktidarın sandığı bir tehdit, seçimi bir darbe, halk iradesini bir “ele geçirme planı” olarak göstermeye çalıştığını söyledi.

Emir şöyle devam etti: “Bu, demokrasiyi rejim dışına itme operasyonudur. İktidar, kendisini ‘değiştirilemez’ ilan ederken, alternatifini ‘tehlike’ olarak kodluyor. Ve bu otoriterliğin son evresidir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de yine aklın, adaleti ve vicdanın sınandığı bir sabaha uyanıldığını söyledi. İktidarın tümüyle gerçeklikten koptuğunu belirten Zeybek, “Her eleştiri düşmanlık değildir. Her muhalefet tehdit değildir. Bu anlayışla ülke yönetilmez” dedi. Aylardır iddianameyi hazırlayamayanların işi bulandırmak için ne yapacaklarını şaşırdığını söyleyen Zeybek, milletin artık iktidarı ciddiye almadığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.