CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ecevit ve Erbakan sayesinde...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ecevit ve Erbakan sayesinde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin düzenlediği Erbakan’ı anma töreninde konuştu. CHP Lideri Kıbrıs Barış Harekatı'na göndermede bulunarak" Bugün 'Mavi Vatan'dan söz edebiliyorsak bu, Ecevit ve Erbakan'ın sayesindedir." dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Sevgili dostlarım bir cumhuriyet çocuğu olan merhum Erbakan destekçilerinin ve karşıtlarının da Erbakan Hocası olarak yaşamını sürdürdü. Onun hocalığı aynı zamanda ömrünü verdiği bir siyasi hareketin vatan ve bayrak sevdasıyla bir araya getirmiş milli bir görüşün hocalığıydı.

 

Yaşanabilir bir Türkiye, Nazım Hikmet’in dizelerin de karşılığını bulmuş ortak bir özlemin ifadesidir. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine…

Tıpkı bir orkestranın aynı ezgide birleşen enstrumanları gibi olacağız. O ezgi nedir? O ezgi demokratik laik bir sosyal devletine bağlılıktır, kuvvetler ayrılığına inanmaktır, düşünce ve vicdan özgürlüğünü, medya özgürlüğünü kayıtsız şartsız savunmaktır. O ezgi ülkemizin kaynaklarını peşkeş çektirmemektir. Ben Türkiye’nin ihtiyacı olan ezgiyi bir kez daha bu salonda seslendirmeye başladığımıza inanıyorum”

“Merhum Erbakan hocadan öğrendiğimiz de budur”

“İhtiyacımız olan budur. Tüm kırgınlıklarımızı ve acıları gidermeliyiz. Bütün geçmişi geride bırakarak helalleşmeliyiz. Karşılıklı bağışlamaya ve hoşgörüye dayanan kardeşlik ortamını oluşturmalıyız.

Ancak bunları başardığımız amana yaşanabilir bir Türkiye’yi kurabiliriz. Ama bugün dostlarımın arasında saymadıklarımız da düşmanlarımız olarak görmüyoruz. Dostlarımız vardır, ancak düşmanımız yoktur. Merhum Erbakan hocadan öğrendiğimiz de budur. Lideri olduğu siyasi partiler kapatıldığında dahi cumhuriyete olan bağlılığından geri adım atmamız, ülkeyi kutuplaştırmamıştır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.