CHP İstanbul İl Binasını Satan Braka’nın İfadesini Açıklıyoruz: “Bütün işlemleri Canan Kaftancıoğlu ile yaptık”

CHP İstanbul İl Binasını Satan Braka’nın İfadesini Açıklıyoruz: “Bütün işlemleri Canan Kaftancıoğlu ile yaptık”

Avukat bürosunda çekildiği iddia edilen "para sayma" görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, söz konusu binayı satan Ali Rıza Braka'nın ifadesi ortaya çıktı.

BizimTV CHP İstanbul İl Binasını Satan Ali Rıza Braka'nın ifadesine ulaştı. 

Brakaka'nın verdiği ifadesinde Canan Kaftancıoğlu ile ilgili söyledikleri şöyle:

SÜRECİ CANAN KAFTANCIOĞLU YÜRÜTÜYORDU

"Avukatım Gökhan Taşkapan 41 milyon TL bedelle taşınmazı CHP'ye satacağımızı söyledi. CHP adına süreci o tarihte il başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisi ile 06/11/2019 tarihinde Beyoğlu 3. Noterliğinde 38230 yevmiye numaralı "Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi Sözleşmesi" imzaladık.

Buna göre tüm paralar benim hesabıma yattıktan sonra ben taşınmazları kendilerine devredecektim. Bu sözleşmede de görüleceği üzere resmi olarak 24 milyon 360 bin TL bedel gösterdik. Yine bu sözleşmede CHP tarafından bana o gün 6 milyon TL, 18 Kasım 2019 tarihinde 8 milyon TL ve geri kalan bedelin de 9 Aralık 2019 tarihinde ödeneceğini kararlaştırdık. Buna ilişkin sözleşmeyi tarafınıza ibraz ediyorum (9 sayfadan oluşan satış vaadi sözleşmesi alındı dosyasına eklendi).

Ben her ne kadar gerçekte taşınmazları 41 milyon TL bedelle satmış olsam da satış vaadi sözleşmesinde ve resmi olarak 24 milyon 360 bin TL göstermiş olmanın herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmedim. Tüm ayarlamaları avukat Gökhan Taşkapan ve CHP tarafının temsilcileri yaptı. Sözleşmenin karşı tarafı olan Canan Kaftancıoğlu'nu sadece o gün noterde gördüm. Öncesinde kendisiyle hiçbir diyaloğum olmadı."

Ali Rıza Braka'nın ifadesinin tamamı:

33.jpg2.jpg3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.