CHP: Işıkları yakıp - söndürme eylemi sürecek

CHP: Işıkları yakıp - söndürme eylemi sürecek

CHP kurmayları, Özgür Özel'in çağrısıyla başlatılan akşam saat 9'da şıkları yakıp - söndürme eyleminin zam alınana kadar süreceğini söylüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün yapılan grup toplantısında asgari ücret ve emekli maaşlarına ara zam talebini dile getirmiş ve zam yapılana kadar da yurttaşları evlerinde saat 21.00’de ışık açıp kapama eylemine davet etmişti.

CHP örgütleri ve CHP’li belediyeler de tüm yurttaşlarla birlikte ilk gün 81 ilde ışıklarını yakıp söndürerek eylem sürecinin ilk adımını attı. CHP’nin Meclis Grubu ise TBMM Genel Kurulu’nda telefonlarının ışıklarını açıp kapatarak eyleme katıldı.

'Zammı alana kadar devam edecek'

CHP kurmayları eylemin zam alınana kadar süreceğini söylüyor. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre CHP kurmaylarının sözleri şöyle:

“Geçim sıkıntısı artık herkesin sorunu. Yerel seçimlerden sonra tematik mitinglerle bir süreç başlatmıştık. İlk olarak atanmayan öğretmenlerle bir araya gelmiştik. Emekliler, çay üreticileri, buğday üreticileri diye devam ettik. Kocaeli’de ‘Geçinemiyoruz’ diyen tüm yurttaşlarımızla büyük bir miting yaparak zam talebimizi dile getirdik.

Şimdi yaptığımız bu eylem çağrısı da aslında bu mitinglerle başlattığımız hareketimizin devamı. Yani ‘Mitingleri yaptık, her şey bitti’ demiyoruz. Zammı alana kadar eylemlerimiz devam edecek." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.