'CHP ile parlamenter sistem pazarlığı' iddasına AKP'den yanıt geldi...

'CHP ile parlamenter sistem pazarlığı' iddasına AKP'den yanıt geldi...

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, AKP ile CHP’nin parlamenter sisteme dönmek için çalıştığı iddialarına yanıt verdi.

Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla siyaset gündemi hareketlenecek. Yeni anayasanın yanı sıra yargı paketi gibi önemli yasa tasarıları da gündemde. Öte yandan yerel seçimlerden ikinci parti olarak çıkan AKP yönetiminde yapılması beklenen değişim ve normalleşme süreci de önemli maddeler arasında.

Yanlışları olan değişir

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, partideki değişim beklentisi için "Kötü örnek olanlar, çakarlı araba vs. kullananlar olabilir. Bu tür yanlışları olan, yorulan arkadaşlarımız için görev değişiklikleri olacaktır. Ancak bu isimleri, emek sarf eden, partinin kuruluşundan itibaren gece gündüz çalışan insanlarla aynı kefeye koymamak gerekiyor" dedi.

'Böyle bir gündemimiz yok'

Fırat, AKP ile CHP’nin parlamenter sisteme dönmek için çalıştığı, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağı, Özgür Özel’in ise Başbakanlık koltuğuna oturacağı iddialarını da Güler'e sorduğunu ve “Böyle bir gündemimiz yok” yanıtını aldığını yazdı.

Bir daha Ahmet Davutoğlu örneği yaşanmaz

Fırat, yazısına şöyle devam etti: "CHP’nin erken seçim çağrısı tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kere daha aday olup olmayacağı da gündeme geldi. Güler, seçimlerin yenilenmesinin 360 milletvekilinin onayıyla olacağını hatırlatarak ser verdi sır vermedi: “Siyasette birçok plan yapılır, konuşulur. Erdoğan’ın yerine kim gelecek diye bir şey olmaz, bir daha Ahmet Davutoğlu örneği yaşanmaz. 2030’a doğru tüm dünyada yapılan hesaplar var. Bu nedenle de Erdoğan’ın liderliği çok önemli.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.