CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Genel seçime 6 ay kala gelin erken seçim yapalım dersiniz biz o erken seçime yokuz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Genel seçime 6 ay kala gelin erken seçim yapalım dersiniz biz o erken seçime yokuz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aday olabileceği bir erken seçim için yakın bir zamanda erken seçime gidilmesi konusunda iktidara çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Tüzük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada erken seçim tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özel AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aday olabileceği bir erken seçim için yakın bir zamanda erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyerek ''Genel seçime 6 ay kala gelin erken seçim yapalım dersiniz biz o erken seçime yokuz'' dedi. 

Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Toplumdaki erken seçim beklentisi, seçimden hemen sonra yüzde 25 civarındayken, bugün anketlere göre bu oran yüzde 50'yi aşmış durumda.

Koşullar, erken seçimi kaçınılmaz hale getirecek. Ülkenin mevcut yönetimle dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır. 2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada.

Parti 31 Mart'ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok.

AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar. Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler.

Parti 31 Mart'ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti'nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.