CHP başvurmuştu: Öğrencilerin uygunsuz görüntülerini paylaşan 2 polis görevden alındı

CHP başvurmuştu: Öğrencilerin uygunsuz görüntülerini paylaşan 2 polis görevden alındı

CHP, Giresun’da deniz kıyısında iki öğrencinin uygunsuz videosunu çekerek sosyal medyada paylaşan polisler hakkında işlem yapılmasını talep etti. Valilik, konuyla ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Giresun’da deniz kıyısında iki öğrencinin uygunsuz videosunu çekerek sosyal medyada paylaşılmasında ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, iki polisin görevden alındığı belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

 

“Giresun’da deniz kıyısında meydana gelen bir olayı kayda alan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan iki gencin görüntüleri ile ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca müfettiş görevlendirilerek idari tahkikata da başlanılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır.”

CHP’DEN BAŞVURU

Valiliğin açıklamasından önce, CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede, polisler hakkında işlem yapılmasını talep etmişti.

Bektaş dilekçesinde, “İlimiz Çıtlakkale Mahallesi civarında çekildiği öne sürülen görüntülerde 14-15 yaşlarında iki adet gencimize ait görüntülerin iki kişi tarafından cep telefonu marifetiyle çekildiği,  çocuklara okudukları okulun ve yaşlarının sorulduğu, bu görüntülerin daha sonra çocukların yüzleri dahi gizlenmeksizin Whatsapp ve benzeri vasıtalar ve sosyal medya mecralarında yayılması sağlandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

Videonun basında haber olduğunu kaydeden Bektaş, çocuklarla ilgili uluslararası anlaşmalarda yer alan maddeleri hatırlattı.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASI İSTENDİ

CHP’li Bektaş, dilekçesinde polisler hakkında işlem yapılmasını isteyerek şunları kaydetti:

“Kaydın kolluk görevlilerince alındığı ve yayıldığı iddiası karşısında CMK 140. maddesinde ve ancak sınırlı hallerde ve izin alınarak kolluk görevlilerince teknik araçlarla izleme yapılabileceğini vurgulamak gerekmektedir. Kaldı ki kolluk görevlisi ailelerden sonra çocuğun üstün yararını gözetecek başlıca görevlilerdendir.

Dolayısı ile eylemi ne olursa olsun, elde edilecek menfaat ne olursa olsun öncelikli amaç çocuğun üstün yararının korunmasıdır. Kaldı ki ülkemizin ve devletimizin geleceği çocuklarımızın mutluluğundadır.

 

Bu nedenle bahse konu görüntülerin kayda alınmasına sebep olan kişilerin kolluk görevlisi olmaları halinde haklarında gerekli idari ve cezai soruşturmanın yapılmasını, hukuka aykırı eylem nedeniyle oluşan ve oluşacak mağduriyetin giderilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını saygı ile talep ederiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.