CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Büyükelçinin uyarısıyla Ankara'da firmalarla pazarlığa başlandı"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Büyükelçinin uyarısıyla Ankara'da firmalarla pazarlığa başlandı"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ın 2.3 milyar dolarlık ilaç borcu uyarısının ardından Ankara'da pazarlığa başlandığını duyurdu.

 Emir, "Maliye Bakanlığı, şu anda Ankara'da firmalarla pazarlığa oturdu. Tıbbi cihaz borçlarında yüzde 60 feragat istemişlerdi, şimdi de ilaçta yüzde 20 feragat istiyorlar. Maliye Bakanlığını Pazarlık Bakanlığına çevirdiler. Ülkenin itibarını yerle bir ediyorlar" dedi. 

 ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ın ABD'li ilaç firmalarının Türkiye'ye ilaç satışını durdurabileceği açıklamasını hatırlatan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Büyükelçinin uyarısıyla Ankara'da firmalarla pazarlığa başlandı" diyerek şunları söyledi:

"Üniversite ve kamu hastanelerinin tıbbi cihaz ve ilaçta piyasaya olan borcu Büyükelçi Satterfield'ın dediği gibi 2.3 milyar dolara ulaştı, yani bugünkü kurla 18 milyar TL'ye yaklaştı. Borcun yüzde 60'ı ilaç depolarına, yüzde 40'ı da tıbbi cihaz ve medikal firmalarına yönelik. ABD'li Büyükelçi'nin uyarısının ardından da Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri şu anda Ankara'da ilaç firmalarının temsilcileriyle pazarlığa oturmuş durumda. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.