Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a 'adalar' tehdidi: Bu işi daha ileri noktaya götüreceğiz, blöf yapmıyoruz

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a 'adalar' tehdidi: Bu işi daha ileri noktaya götüreceğiz, blöf yapmıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmaya devam etmesi durumunda egemenlik tartışmasının başlayacağını söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'de gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, ABD'nin CHP'nin Maltepe mitingiyle ilgili yaptığı uyarı açıklamasıyla ilgili, "Bir büyükelçi Türkiye'de iç siyasete karışamaz. Büyükelçi haddini aşmamalı, gereken uyarı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Ege Denizi'ndeki adaların Yunanistan tarafından silahlandırılmasıyla ilgili olarak, "Yunanistan'ın 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Anlaşması çerçevesinde şartlı olarak kendisine verilen adaların statüsünü bozması uluslararası hukuka aykırı. Yunanistan 1960'dan beri silahlandırdı. Biz de vazgeçmezse egemenlik tartışması başlar dedik, gayet sarih açık... Son derece ciddiyiz blöf yapmıyoruz. Yunanistan buna uymazsa biz bu işi daha ileri noktaya götüreceğiz" dedi

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA BAŞVURUSU

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Endişelerimizi ve beklentileri içeren bir belge vardı bunu arkadaşlarımız yazılı olarak verdi. Mazaret istemiyoruz, belge ve kanıt istiyoruz. Üye olmak isteyen onlar. İstiyorlarsa bu adımları atacaklar.

Müzakere sürecinde durağanlık var. Edindiğimiz bilgiye göre yer hizmetleri veren bir bae'li firma var o firmaya yer hizmetlerini verebileceklerine dair bilgi geldi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.