Canan Kaftancıoğlu ifade verdi: Bu görüntüler partimizi yıpratmak için kullanılan aparattan başka bir şey değil

Canan Kaftancıoğlu ifade verdi: Bu görüntüler partimizi yıpratmak için kullanılan aparattan başka bir şey değil

Seçime sayılı günler kala CHP'yi yıpratmak için ortaya atılan "para sayma" görüntüleri sonrası eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ifade verdi. Kaftancıoğlu ifadesinde "Bu görüntüler partimizi yıpratmak için kullanılan aparattan başka bir şey değildir" açıklamasında bulundu.

2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntülerinde suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla başlatıldığı duyurulan soruşturma kapsamında CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Çağlayan Adliyesi'ne gelerek ifade verdi.

İFADESİNDE NELER SÖYLEDİ

İfadesi iki saati aşkın süre devam eden Kaftancıoğlu çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İfadesinin ardından açıklama yapmayı düşünmediğini söyleyen Kaftancıoğlu, kendisini bekleyen basın mensuplarının çoğunlukla kadın olduğunu görünce fikrini değiştirdiğini söyledi.

Soruşturma kapsamında ifadeye ilk kendisi çağırılsa ifade vermeyi reddedeceğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Önce o gayrimeşru yollarla kayıtları yapanların hukuk karşısında ortaya çıkarır ondan sonra bizlerin bilgisine başvurulacaksa elbette Cumhuriyet Halk Partisi'nde her şey nettir bilgilerimizi paylaşırdık” dedi. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve seçimlere giderken partimizi yıpratmak için kullanılan aparattan bir şey değildir. Görünen o ki seçime kadar da sürdürülmeye çalışılacak. Yargıyı da bu sürecin bir parçası olarak sürdürecekler” dedi.

GÖRÜNTÜLERDEKİ PARALAR PARTİLİ KİŞİLERİN BAĞIŞLARIYLA TOPLANMIŞ PARALARDIR

Kaftancıoğlu ifadesinde, "Satıcının bize ilettiği tapuda ve binanın CHP İl Örgütüne çok yakışacağını düşündüğümden dolayı, satıcının bize ilettiği tapuda rayicin üzerindeki bedel olan tapu beledi ile geriye kalan kısmın elden verilmesini kabul ederek binayı satın alma konusunda anlaştım. Bu konuda büyün sorumluluk bana aittir. Mal sahibi ile bu şekilde anlaştıktan sonra toplanan bağış parasının olduğu gibi muhatabına gitmesi gerektiği için elden verilen paranın mutlaka tutanak ile kayıt altına alınması gerektiğini bütün arkadaşlarıma ben söyledim" dedi.

adsiz.jpg

İŞTE İFADENİN TAMAMI:

 

1.jpg2.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.