Buğra Gökce'den miting gibi aday adaylığı başvurusu!

Buğra Gökce'den miting gibi aday adaylığı başvurusu!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında aday adaylığı dosyasını CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na teslim eden Gökce’ye, yüzlerce partili eşlik etti.

İstanbuuul'dan İzmir'e geldi _ Gökce'den miting gibi aday adaylığı başvurusu!

İzmir seni çok özledi pankartla karşılandı

Gökce’nin adaylık açıklamasına saksafon ve trompet ekibinin performansıyla mini bir miting havasında gerçekleşirken Gökce’yi karşılayan kalabalık ellerinde ‘İzmir seni çok özledi’,  ‘554 gün sonra evine hoş geldin’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Tabii ki bütün arkadaşlarımız yorulacak

Gökce’nin konuşmasından önce söz alan İl Başkanı Aslanoğlu, ¨Sürekli partililerimiz ‘Yoruldunuz, yoğun bir dönemden geçiyorsunuz’ diyor. Aslında CHP için yerel seçim dönemleri düğün dönemleridir. Tabii ki bütün arkadaşlarımız yorulacak. Biz yerel seçimleri düğün havasında atlatıp 30 ilçenin 30’unda ve Büyükşehir Belediyesi’nde CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Çoğunuz Sayın Buğra Gökce’yi yaptığı hizmetlerden, genel sekreterliğinden hatırlıyorsunuz. İzmir’e emeği geçmiş, başarılı bir bürokratımız İzmir’e hizmet etmek için çıkıyor. Başarılar dilerim¨ dedi.

İstanbul'dan İzmir'e geeeeldi _ Gökce'den miting gibi aday adaylığı başvurusu!

18 ay İstanbul’a gittim, ikametgâhım burada kaldı

Buğra Gökce, hayatının en güzel günlerini yaşadığını ifade ederek,  ¨İzmirliler özgürlüğün ve hoşgörünün timsalidir. Her İzmirli bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet devrimlerinin, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin temsilcidir. Ben bu güzel duruşa, Cumhuriyete aşık, demokrasiye sevdalı yüreklerin gösterdiği örneğe sevdalıyım. İzmir annemin evi, kalbimin mücevheridir. İzmir Atatürk’e kalpten bağlı, Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, dinlenmeden yürüyenlerin kentidir. İzmir benim 2008’de koruma kurulu üyesi olarak atandığım yuvamdır. 18 ay İstanbul’a göreve gittim. İkametgâhım İzmir’de kaldı. Arzum, aidiyetim, hizmet etme isteğim tek bir şehre, İzmir’edir. Bu güzel şehre 2008’den beri çeşitli kademelerde hizmet etme onurunu yaşadıktan sonra, şimdi hep birlikte yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz¨ dedi.

Adım atmadığım ilçe kalmadı

Gökce, ¨Hedefimiz belli: Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, partimizin iktidar ve yüzyılın değişimi yolculuğuna katkı sunmak, bu güzel şehre, bu şehrin birbirinden güzel insanlarına hizmet etmek, İzmir’i sadece Türkiye’nin değil, geniş Akdeniz ve Ege bölgesinin lider kenti yapmak için ilk adımları atıyoruz. Bugün burada Türkiye’de ilk defa akademik kariyer sahibi bir şehir plancısı bir büyükşehire adaylığını açıklıyor. Kınık’ın Soma’ya komşu dağ köyünden, Kiraz’ın Nazilli’ye komşu dağ köyüne kadar bu şehrin her yerine gittim. Adım atmadığım ilçe, hizmet etmek için sokaklarında gezmediğim mahalle kalmadı. Çünkü ben bu şehre sevdalıyım. Bu güzel kentin insanları benim ailem. Ben sizlere bağlıyım. Yüzyılın değişimi ve halkın iktidarına öncülük etmek İzmir’e yakışır. Değişim ve halkın iktidarını kurmak da İzmirlilerin bize verdiği görevdir. Buradan bütün İzmirlilere sesleniyorum. Biz işte sizin verdiğiniz bu göreve talibiz. Biz yüzyılın değişimini diyoruz, halkın iktidarını kurmak, demokrasiyi ve adaleti bu güzel ülkeye geri getirmek için söz veriyoruz: İzmir örnek olacak, İzmir’in gücü yüzyılın değişimine güç verecek, katkı sunacak¨ diye konuştu.

Hizmette büyük yarış içerisine gireceğiz

¨Uzmanlık alanım da en çok en çok nitelikli hizmet edebilme fırsatı bulduğum İzmir” diye konuşan Gökce, şunları söyledi:

Buradan ilan ediyorum: Hizmette büyük bir yarış içerisine gireceğiz. Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil, dünyada adı parlayan bir belediyecilik performansı göstereceğiz. Bu güzel şehrin karşı karşıya olduğu deprem, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi sorunları çözmek için 7/24 çalışacağız. Kamusal alanları çoğaltma, katılımcı ve şeffaf belediyecilik ilkeleriyle yepyeni bir şehircilik anlayışı oluşturmak için öncü olacağız. Konut ve barınma krizi şehirlerimizi kasıp kavuruyor. Bugünden sonra İzmir bu krizleri çözmek için ses yükselten, deprem ve kentsel dönüşüme yaratıcı çözümler üreten, Ankara’daki beyefendileri de ürettiği çözümlerle zorlayan, bu krizleri çözmek için harekete geçmeye mecbur eden bir güç odağı olacak. Dezavantajlı grupların düşük faizli, uzun vadeli kredilerle konut sahibi olması için çalışacağız. Kamu kurumlarının konut hakkını koruyarak, rantiyeye hizmet eden lüks konutlar değil, halk için arsa üreten, konut üreten, çeşitli tiplerde halk konut ve kiralık sosyal konut üreterek barınma krizi ile mücadele etmesi için çalışacağız. Halkı ev sahibi yapan, İzmirlilerin makul fiyatlarla kirada oturması için çalışan, konut üretimi için kredi sağlayacak kurumları çeşitlendiren, olanakları arttıran, yurtiçi ve yurtdışı finans imkanlarını geliştiren bir belediye olacağız.”

İstanbul'dan İzmir'e geldi _ Gökce'den miting gibi aday adayyyylığı başvurusu!

Ankara’daki beyefendilerin böyle bir derdi yok

Belediye başkanı olursa hayata geçirmeyi planladığı çalışmaları da anlatan Gökce, ¨Biz 21’inci yüzyılın tekniklerinden, imkanlarından yararlanacağız, 21’inci yüzyılın sorunlarına 21’inci yüzyılın çözümlerini sunacağız. İklim krizi ile mücadele bizim için öncelikli bir alandır. Biz İzmir’in ekolojik varlığını korumak, sürdürülebilir kalkınma ile gelecek kuşaklara önemli bir miras bırakmak istiyoruz. Ankara’daki beyefendilerin böyle bir derdi yok. Onlar şehirlerimizin afet direncini arttırmak, iklim kriziyle mücadele etmek, konut krizini çözmek filan böyle konularla ilgilenmiyorlar. Onlar şehirlerimize rant gözüyle bakıyor, biz halk için halka hizmet ederken onlar rant için ranta hizmet peşinde koşuyor Şehirlerimiz deprem direnci kazanmak, güçlenmek zorunda. Bugün hala bu konuya ‘Biz nasıl buradan para kazanırız, nasıl yeni adımlar atarak yandaşlarımıza yeni rant imkanları yaratırız’ diyenler var. Bunları görüyoruz. Bir de bizim gibi şehirlerimizi güçlendirmek, insanlarımızı tabutta yaşamaktan kurtarmak için gecesini, gündüzüne katanlar var. Buradan çok açık söylüyorum: Kentlerimizin afet direncini yok eden, insanlarımızı bu çağda barınma sorununa mahkûm eden, öğrencilerimizi yurtsuzluğa, milletimizi de kirasını bile ödemekte zorlandığı evlerde tabutta yaşamaya mahkûm eden hükümete hayır diyeceğiz, kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak” dedi.

Başaracağız

“Buradan söz veriyorum” diye konuşan Gökce, “Göreve geldikten sonra, bir numaralı konumuz bu olacak. İzmir’in bütün gücüyle, bütün imkanlarıyla çalışacağız. İzmir’in altyapı, ulaşım, deprem güvenliği, konut krizi, yabancı sığınmacı dahil bütün sorunlarını çözmek için güç göstereceğiz, öneri sunacağız, hareket edeceğiz, proje geliştireceğiz, çalışacağız, başaracağız¨ açıklamasında bulundu.

Yepyeni bir sayfa açacağız

Son olarak İzmir’e karşı görevi ve borcu olduğunun vurgusunu yapan Gökce, ¨30 yıla yaklaşan tecrübemizle, deneyimli, başarılı, liyakat sahibi kadrolarımızla, belediyecilik anlamında çok farklı bir dönem başlatacağız. Yepyeni bir sayfa açacağız. İzmirlilerin yüzü gülsün diye 7/24 çalışacağız. İzmirliler mutlu olsun diye gecemizi gündüzümüze katacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.