Şaban Sevinç: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında "Bu tutuklamalar hukuki değil siyasidir" dedi

Şaban Sevinç: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında "Bu tutuklamalar hukuki değil siyasidir" dedi

TV100’de Mine Uzun’un sunduğu Yüz Yüze programının konukları Şaban Sevinç, Doğu Perinçek, Doç. Dr. Hasan Sınar ve Cem Kaya gündeme dair konuları masaya yatırdılar.

BİZİM TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'in, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılanmasıyla ilgili  değerlendirmeleri  ise geceye damga vurdu.

TV100’de Mine Uzun’un sunduğu Yüz Yüze programında Sevinç'in değerlendirmeli  şöyle oldu:

“İnsaf kardeşim! 4 yıldır tutuklu. Cem Kaya diyor ki deliller var. Deliller varsa neden 4 yıldır karar verilmiyor? Selahattin Demirtaş 5 yıldır tutuklu. Haksızlık değil mi kardeşim? Bir insan 5 yıl tutuklu kalır mı? Bu devirde? Kriminal değerlendirme, teknoloji öylesine ilerlemişken… Bir insanın hakkında mahkeme kararı olmadan 5 yıl cezaevinde kalması siyasidir hukuki değildir. Bu siyasi bir davadır. Hükümetin bir algı oluşturmak için hukuksuz yere içerde tutmasıdır. Bu ülkenin genelkurmay başkanı sn. İlker Başbuğ 26 ay cezaevinde yattı terör örgütü kurmak ve yönetmekten, terör örgütü yöneticisinin Şemdin Sakık’ın tanıklığıyla. Yine o dönemde onlarca yüzlerce subayımız FETÖ kumpasıyla içerde tutuldu. FETÖ o kumpası tek başına mı yaptı? FETÖ’nün Amerika’nın maşası olduğunu iktidar yeni keşfetti.”  

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.