"Beş maaşlı danışmanlarının emrine girmiş" Meral Akşener'den Erdoğan'a yaylım ateşi Çok sert sözler...

"Beş maaşlı danışmanlarının emrine girmiş" Meral Akşener'den Erdoğan'a yaylım ateşi Çok sert sözler...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Akşener "Garibin yanında durmayı unutmuşlar. Sayın Erdoğan unutmuş. Beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş. Derdini söyleyen garibanları yalancılıkla itham edip, onları rezil rüsva eden danışmanlarının emrine girmiş" dedi.

Ankara’dan saat 11.00 sıralarında havayolu ile Trabzon’a gelen Akşener, partililer tarafından karşılandı. Akşener, karşılama sonrasında Yomra ilçesine hareket etti. Sözcü'de yer alan habere göre; belediye binası önünde partililere kısa bir konuşma yapan Akşener, ardından silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı makamında ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Ziyaret sonrasında Akşener, ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

11 Haziran Cuma günü Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye binası önünde makam aracından indikten sonra silahlı saldırıya uğramış ve sıkılan 5 kurşun şans eseri kendisine isabet etmemişti.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, tetikçi Halit A. (28) ile saldırıyı azmettiren Tolgahan K.’yı (30) yakalamış ve şahıslar çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayı azmettiren Tolgahan K.'nın babası Ayhan K. da daha sonra gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

VELİNİMET OLDUĞUNUZU KAFALARINA VURA VURA ANLATACAĞIM

Ziyaretin ardından belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Akşener, “Uzun bir zamandır farkında olmadan, oylarınız üzerinden tartıldınız. Sonuç itibariyle; ‘kaşının altında gözün var, niye o renk? Gözünün üzerinde kaş var, niye öyle?' soruları üzerinden tartışan bir Türkiye'de, unutuldunuz kardeşim, unutuldunuz… Esnaf için nasıl ki müşterisi velinimetse, siz milletsiniz, siz seçmenisiniz, siyasetçi için de velinimet sizsiniz. Bütün siyasetçilere, ben de dahil, asıl sizin velinimet olduğunuzu kafalarına vura vura anlatacağım. Onun için geziyorum” şeklinde konuştu.

GÖRÜLÜYOR Kİ ERDOĞAN O GÜNLERİ UNUTMUŞ

Gezileri sırasında çok sayıda “acı hikayeyle” karşılaştığını dile getiren Akşener, “Onları ‘ağalara' duyurmak için elimden geleni yaptım. Ama ne oldu biliyor musunuz? Garibin yanında durmayı unutmuşlar. Benim yaşımda insanlar var aranızda; biz öyle bir nesiliz ki, Tayyip Erdoğan da onlardan birisidir, bizim ailelerimiz, bazı zamanlar çocuklarını doyurup, kendileri o gece yemek yemeden yattılar. Ben onu hiç unutmadım. Ama görülüyor ki Sayın Erdoğan unutmuş. Beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş. Derdini söyleyen garibanları yalancılıkla itham edip, onları rezil rüsva eden danışmanlarının emrine girmiş” açıklamasında bulundu.

O KULAĞIN UCUNU KOPARACAKSINIZ

Kendisini dinleyen yoğun kalabalığa seslenen Akşener, şöyle devam etti:

Şimdi sizden bir şey istiyorum; o kulağı çekeceksiniz! O kulağın ucunu koparacaksınız! Tamamı demiyorum ama ucu gidecek. Çünkü eğer siyasetçi, gelip, milletinden oy istiyorsa, o oyu da millet kendisine vermişse, millete hizmet etmekle, onun hizmetkarı olmakla yükümlüdür. Çok net bir şey söylüyorum: Ben kişisel olarak hiçbir şey istemiyorum ama ben de Meral Akşener isem, o köylü kızıysam, sizi unutanların kafasına vura vura sizi hatırlatmazsam ben de Meral Akşener değilim. Sizi unutmuşlar ama hatırlatacağız el birliğiyle… Onlar buraya gelecek, buraları gezmek zorunda olacak, gezemiyorlarsa da o kulak gidecek!

ONUN GÖREVİ, ADAM OLMAYANLARA CANI PAHASINA DİRENMEK

Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan İYİ Parti'li Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı işaret eden Akşener, “Şimdi onun bir görevi var; adam olmayanlara direnmek, ahlaksızlık yapanlara direnmek, Yomra'yı soyanlara direnmek, canı pahasına direnmek. Onun için de ben başkanı size emanet ediyorum. Onun hizmetlerini takip edeceksiniz.  Onun eksiğini, gediğini söyleyeceksiniz, ona yol göstereceksiniz. O sizin evladınız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.