"Beni kodese mi tıkacaksınız?" demişti... Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç'a tepki: "Liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan..."

"Beni kodese mi tıkacaksınız?" demişti... Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç'a tepki: "Liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan..."

AKP'li Şamil Tayyar, "Beni kodese mi tıkacaksınız?" diye fıkra anlatan eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'a tepki gösterdi. Tayyar, "AK Parti'de niye duruyorsun?" dedi.

Bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini üstlenen ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden 2020'nin kasım ayında istifa eden Bülent Arınç'ın 'kodes' fıkrası, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar'ın tepkisine yol açtı.

Tayyar, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Arınç'a "Liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?" diye seslendi.

ARINÇ'IN FIKRASI

Kanal 42'de yayınlanan 'Yaşayan Hafıza' programına konuk olan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olan çalışmalarını konuşmak istememişti. Arınç, bu isteğini şu fıkrayla dile getirmişti:

“Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme.

Adam Rize’de bir suç işlemiş de İstanbul’a getiriyorlar. Rize misalini vermeyeyim de yanlış anlayanlar çıkabilir. Samsun diyelim isterseniz buna. Rize ve Trabzon’un dışında bir il olsun ki birileri huylanmasın.

Anlat bakalım şu olayı diyor, karşısındaki adam. Çıktık diyor, bir fırtına, bir fırtına, bir fırtına… Sonra… E işte bir fırtına… Gel bakalım İstanbul’a doğru falan… O fırtınayı da atlattık, başka bir limana geldik, bir fırtına daha başladı, şu oldu, bu oldu.

Artık İstanbul’a gelemeyince iki saat boyunca, yav sadede gel… Geleyim de beni kodese mi tıkacaksınız demiş adam."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.