Başbakan Angela Merkel,  adalardan 1500 mülteciyi Almanya’ya kabul etmeye hazırlanıyor.

Başbakan Angela Merkel, adalardan 1500 mülteciyi Almanya’ya kabul etmeye hazırlanıyor.

Yunanistan’da mültecilerin kaldığı Moria kampının yanması üzerine Almanya’dan kritik bir karar geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Yunanistan’dan 1500 mülteciyi ülkeye kabul etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bulunan Moria mülteci kampında bir insanlık dramı yaşanıyor. 2 bin kişi için hazırlanan ancak yaklaşık 12 bin kişinin bulunduğu kampta geçtiğimiz günlerde yangın çıktı.

 Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren binlerce mülteci, yangınla birlikte çadırlarda da barınamaz oldu. Temiz su ve yiyeceği olmayan mülteciler, sokaklarda ve yol kenarlarında kalmaya başladı.

Diğer Avrupa ülkelerine geçmek isteyen ve şartları protesto eden mülteciler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar ise sürüyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, son olarak adaya kalıcı bir mülteci merkezi inşa edeceklerini açıklasa da, bu da tansiyonu düşüremedi.

Midilli’de yaşananların ardından Almanya’dan kritik bir karar geldi. Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’le yaptığı görüşmelerden sonra adalardan 1500 mülteciyi Almanya’ya kabul etmeye hazırlanıyor.

Alman Basın Ajansı’nın (DPA) haberine göre siyasiler, alınacak mültecilerin çocuklu aileler öncelikli olması için bir formül üzerinde çalışıyor.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.