Barolar Birliği'ndeki Metin Feyzioğlu tartışmasıyla mı ilgili

Barolar Birliği'ndeki Metin Feyzioğlu tartışmasıyla mı ilgili

Yüksek Seçim Kurulu illerdeki baro seçimlerinin, İl ve ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının karar alması durumunda yapılamayacağına karar verdi. Buna karşın siyasi partilerin kongrelerinin gerçekleştirilmesinde sakınca bulunmadığına hükmetti.

YSK'nın bu kararı, iktidarla hareket ettiği için yapılacak genel kurulda koltuğu sallantıda olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na destek için mi alındı iddiasını akıllara getirdi.

Olay şöyle gelişti. Osmangazi 1. İlçe Seçim Kurulu İçişleri Bakanlığınca yayımlanan "Koronavirüs Ek Tedbirleri" konulu genelgeyle, bugünden itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelendiğini hatırlatarak söz konusu tarihlerde siyasi parti kongreleri ve baro seçimlerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda Kuruldan görüş istedi.

YSK da İl / İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının karar alması durumunda illerdeki baro seçimlerinin yapılamayacağına, ancak siyasi partilerin kongrelerinin gerçekleştirilmesinde sakınca bulunmadığına hükmetti.

İllerde yapılan baro seçimlerinde, baroların il yönetimleri belirlenirken TBB Genel Kuruluna katılarak başkanlık seçiminde oy kullanacak delegelerin seçimi de yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.