Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: 'Örgütünün tasfiye edileceğini ilan etsin'

Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: 'Örgütünün tasfiye edileceğini ilan etsin'

Devlet Bahçeli, Anayasa tartışmalarına çok sert tepki gösterdi ve "Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. Bahçeli, CHP’nin son çıkışlarına değerlendirdi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anasaya’yla ilgili sözlerinden sonra başlayan tartışmaya çok sert tepki gösterdi.

‘CHP'nin makul bir pozisyon alacağı günleri bekleyeceğiz’

Bahçeli’nin konuşmasındaki bazı satır başları şöyle:

“Normalleşme takıntısı olanlara diyorum ki geçin bunları geçin, siyasi tarihimize bakın. CHP'nin gelişmeler karşısındaki ciddiyetsiz ikircikli tavrı çok ciddi bir problemdir. CHP'nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir. Huylu huyundan vazgeçmez ama biz yine de CHP'den umudu kesmeyeceğiz. Meclis'te yapılan kapalı oturumdan sonra Özgür Beyin açıklamaları büyük bir hezeyandır. CHP'nin baktığı yer milli bir bakış değildir. CHP'nin makul bir pozisyon alacağı günleri bekleyeceğiz.”

'Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir'

“Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi zaferidir. Türk devlet felsefesine hangi açıdan bakarsak bakalım devlet millettir, millet devlettir. Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir. Devlet, ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. ikisini birbirinden ayırmak, ayrı değerlendirmek zaman zaman da çatıştırmak büyük bir ihanettir. Devleti milletten ayırmak milleti de devletten ayırmak büyük bir şuursuzluktur.”

Öcalan'a çağrı: 'Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin'

Bahçeli, İmralı'da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a seslendi ve şunları söyledi:

"Terörün her türlüsünü defetmenin sonsuz kararlılığındayım. 1984'ten beri devam eden PKK terörünün nasıl bir yıkıma yol açtığını en iyi bilenlerden biriyim. Terörle siyaset arasında bir bağ yoktur. Hem siyaset hem terör aynı kalıba giremez, aynı ağza sığınamaz. Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah! Arası, ortası, şurası, burası yoktur. Bölücü terörün kökü kazınmalı, bin yıllık kardeşlik pekişmelidir.

DEM Parti'nin uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamından uzak durması herkesin hayrınadır. Türk-Kürt kardeştir, araya giren kalleştir, kamburdur, kanser hücresidir, kahrolmaya mahkumdur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle müzakeresi, görüşmesi, anlaşma yolları araması, yeni süreçlerin çabası sadece ve sadece terör örgütünün değirmene su taşımaktır.

Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin."

Kurtulmuş ne demişti?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, geçen günlerde Cenevre'deki Türk Başkolonsluğu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi’nin akademik yıl açılış dolayısıyla yaptığı konuşmada, Anayasa’nın üçüncü maddesine ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine ''Ben şunu söylüyorum: Usul esasa mukaddemdir. Yani Anayasa’da hangi maddeleri yazacağınızdan ziyade, Anayasa’nın nasıl yapılacağı, demokratik, şeffaf bir şekilde süreçlerin hangi yöntemlerle yönetileceği ve bu süreçte de Anayasa’nın ruhuna, yapımına, diline ilişkin konuları şimdiye kadar konuştum. Üçüncü maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur'' ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.