Bahçeli, çağrısını yineledi: 'Bay Zühtü'nün gitmesinin ardından AYM'nin elini tutan kalmamıştır'

Bahçeli, çağrısını yineledi: 'Bay Zühtü'nün gitmesinin ardından AYM'nin elini tutan kalmamıştır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ne "HDP'yi kapatın" çağrısını yineledi ve "Bay Zühtü'nün gitmesinin ardından AYM'nin elini tutan kalmamıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Anayasa Mahkemesi'ne seslenerek, HDP ve devamı partilerin kapatılması çağrısını yeniledi.

Bahçeli, "Anayasa mahkemesi HDP'nin kapatma davasını neden sürüncemede bırakmaktadır, HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır? Onun uzantısı DEM'in Türkiye'ye kastetmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır. Bay Zühtü'nün gitmesinin ardından AYM'nin elini tutan kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir, HDP ve devamı kapatılmalıdır" dedi.

'Demirtaş da bir ara sizin gibi atıp tutuyordu'

"Yasin Börü'yü katledenlerin hesabı ne zaman sorulacak?" diye soran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DEM eş başkanları mahkeme kararını tanımadıklarını açıklıyorlar. 42 yıl ceza alan terörist Demirtaş da bir ara sizin gibi atıp tutuyordu. Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma amacında olanların hepsine sıra inşallah gelecek. Menfur emellerin sonu yoktur. 16 yaşındaki evladımız Yasin Börü'yü ve nice masum insanımızı katledenlere, ayaklanma çağrısı yapanlara sahip çıkanlar aynı suçun tarafındadır."

Özgür Özel'e yüklendi

MHP lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP yönetiminin 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili mahkeme kararına 'Siyasi' demesi rezaletin ta kendisidir. Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızın değil de başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey'e soruyorum. İmralı'daki caninin serbest bırakılmasını istiyor musunuz? Cezalar hukuksuz ise size göre hukuk nedir?"

'Kumpas hazırlıkları deşifre edilerek alayı yakayı ele vermiştir'

Ayhan Bora Kaplan soruşturması sonrası Ankara Emniyeti'nde yapılan operasyonlara da değinen MHP lideri Bahçeli, yaşananları şöyle yorumladı:

"Emniyet ve yargı içine yuvalanmış oluşumların kumpas hazırlıkları deşifre edilerek alayı yakayı ele vermiştir. Görünen kısım kadar görünmeyen kamufle figüranların olduğunu da göz önüne alıp devlete sızma ihtimalini değerlendirmek lazımdır. Mesele kaba şekil vermektir. Mesele zamanın akışına kapılmak değil, istikamet çizmektir. Türkiye bu kudrettedir."

İran'daki helikopter kazası: Türkiye her seviyede güvenlik önlemi almalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonucu yaşamını yitirmesinden sonra, Türkiye'nin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, İran'da meydana gelen helikopter kazası ile İsrail ve ABD'nin ilgisinin olup olmadığı konusunun en kısa sürede açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi. ''Benzer bir kazanın Türkiye'de de yaşanabiliceğini düşünmenin bir vehim olmadığını'' belirten, Bahçeli şöyle konuştu:

"Hakikaten kaza mıdır? Yoksa sabotaj mıdır bilemem. Fakat bu stratejik olayın iç yüzünün en kısa sürede açıklığa kavuşturulması, üzerindeki sis perdesinin aralanması bölgesel barış ve huzur adına zorunluluktur. Israil’in iddia edilen kazadaki rolü ABD’nin nerede durduğu mutlaka berraklaşmalı, son zamanlardaki gelişmelerin tesirinin diyalog ve işbirliği zemininin genişlemesinin kaza süsü verilerek kesintiye uğramasının amaçlanıp amaçlanmadığı belli olmalıdır. Bugün İran’ın başına gelen felaketin Allah korusun ama Türkiye’de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil, suyu uyutup kendisini ayık tutan mihrakların gerçek niyetlerini az çok yorumlamış olmamızın sonucudur. Her anlamda, her seviyede dikkat, temkin, tedbir, güvenlik önlemi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.