Ankara'nın ilçesinde, Koraona'ya sürü bağışıklığı gelişti

Ankara'nın ilçesinde, Koraona'ya sürü bağışıklığı gelişti

Amerika başta olmak üzere  bazı gelişmiş batı ülkeleri az gelişmiş, gelişmemiş ülkeler ve   tedbirleri gevşetmeye başladığı günlerden beri Türkiye, “kitle bağışıklığına” yöneldi ve Türkiye'dede bu yöntemi deneyen diğer ülkelerdede acı kayıplar yaşandı maalesef, sonrasında tüm dünya tedbirleri yeniden artırırken, Türkiye'de bu günlerde tedbirler cezalar yeniden gündeme gelmeye başladı

 Her şeye karşın tam anlamıyla sürü bağışıklığından  vaz geçilmiş değil. Tüketim var oldukça üretim de ticarete olacak hizmet sektörü de olacak vs.vs. dolayısıyla sürü bağışıklığının  planlanmasada gündemden kalkması mümkün değil. 

Muharrem Sarıkaya Habertürk'te Koronavirüs sürü bağışıklığı kazanmış Ankara'nın bir ilçesinden söz etmiş   konusunda baştan bu yana teşhisleri, tedavi yöntemleri ile öne çıkan Prof. Dr. Alpay Azap'ın tanıdığı birisi kendi ilçelerindeki vaka sayısı hakkında bilgi aktarmış kendisine; veriler incelenince  İlçenin nüfusu ile orantı kurmuş, olması gereken kitle bağışıklığına ulaşıldığı görülmüş. Hatta Azap,

“Eğer yapabiliyorsanız kapatın ilçenizi kimse girip çıkmasın veya kontrollü giriş çıkış yaptırın, bir daha sorun yaşamazsınız” tavsiyesinde de  bulunmuş.

 Sürü bağışıklığı gelişmiş olan ilçe sakinleri ilçelerinin dışında koronalı biriyle bir şekilde temas ederlerse grip gibi ikinci kez yakalanma riskine sahip olduklar için Prof. Dr. Alpay Azap bu şekilde bir tavsiyede de bulunmuş.

Muharrem Sarıkaya bu İlçeyi biliyor ama  çok yüksek bir  ilgi görüp ikinci kez insanların hastalığa yakalanma riski nedeniyle açıklamıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.