'Anayasa değişikliğiyle ucube sistemine yama yapmayı düşünüyorsan o zor'

'Anayasa değişikliğiyle ucube sistemine yama yapmayı düşünüyorsan o zor'

Yeni anayasa tartışmaları hakkında konuşan CHP’li Engin Altay, “Erdoğan ucube sisteme yama arıyor. Anayasa değişikliğiyle ucube sistemine yama yapmayı düşünüyorsan o zor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, yeni anayasa çağrılarına ilişkin, "Bu ucube sistemi tahkim edecek hiçbir işin parçası olmayacağımızı peşinen bil. Güçlü parlamenter demokratik sisteme geçiş iraden varsa, belki konuşuruz. Erdoğan ucube sisteme yama arıyor. Anayasa değişikliğiyle ucube sistemine yama yapmayı düşünüyorsan o zor" dedi.

AA'nın aktardığına göre, Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "(Devletin şan ve şerefi için, bu aziz milletin huzuru, refahı, mutluluğu için Meclis'te şunları çıkarmak istedim ama CHP engel oldu) de, bir tane örnek göster senden özür dileyeceğim, söz veriyorum" diye seslenen Altay, ancak böyle bir örneğin olmadığını söyledi.

Altay, TBMM'de iki gündür görüşülen uluslararası anlaşmaları onaylayan kanun tekliflerine CHP'nin yapıcı, olumlu katkıları olduğunu, CHP'nin samimi katkısıyla bir hafta içinde uluslararası anlaşmalarla ilgili 67 teklifin yasalaştığını belirterek, "Engelleyici tutumda olsaydık bu olabilir miydi Sayın Erdoğan? Bence nankörlük ediyorsun. Biz seni çok yanlıştan çevirdik, uçurumun kenarından aldık" ifadelerini kullandı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEKANI’NIN AÇIKLAMALARI

Altay, Boğaziçi Üniversitesi ptotestolarına da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin anayasadan kaynaklı gösteri ve protesto haklarını kullanmaları önünde ne engel vardı, sen orantısız polis gücü kullanarak ortalığı birbirine kattın. Bırak o gençler bağırıp, çağırsaydı, türküler söyleseydi. Barışçıl şekilde, 'Bu rektörün Boğaziçi rektörü olmasını uygun bulmuyoruz' deselerdi ne vardı? Sen Boğaziçi'nden bir şey çıkarmak istedin. Boğaziçi'ne provokatörleri de yollayarak, Türkiye'de demokrasi isteyenlerin tepesine çökmek için Boğaziçi'ni fırsata çevirmek istedin. Buna imkan vermeyeceğiz."

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın sosyal medya paylaşımına işaret eden Altay, bunun, sosyal medya üzerinden bir kin mektubu, tahrik, tehdit olduğunu belirtti.

Altay, kini olanın, dininin olamayacağını dile getirerek, "Bu ülkede hukukun üstünlüğüne inanan, anayasaya sadık bir tane mi savcı yok? Bu zatla ilgili, bu kabadayı üsluplu sözde dekanla ilgili TCK'ye göre, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçuyla ilgili resen soruşturma açacak bir yürekli savcı yoksa, yazıklar olsun" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.