Altılı Masayı önemli görüyorum

Eski MİT yöneticisi Cevat Öneş siyaset gündemini değerlendirirken Cumhuriyet değerlerinin önemini vurguladı. Altılı masanın bu değerlere ivme kazandıracağını ifade etti.

Şaban Sevinç'in Bizim TV youtube kanalında konuğu olan Eski MİT yöneticisi Cevat Öneş gündeme dair soruları yanıtladı.

https://www.youtube.com/watch?v=GQ-z7G0v0I0&t=49s

Yaşanılan gelişmeler ile ilgili, Cumhuriyet değerlerinin önemine vurgu yapan Öneş şunları söyledi:

*Bugün yaşanılanları sadece Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza meselesi, sadece İmamoğlu'na muhtemel getirilebilecek bir siyaset yasağı meselesi,  gezi davasında ortaya çıkan hukuksuzluk gibi bu meseleler olarak görmemek gerekir.  Çok özel bir Türkiye fotoğrafının çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

*Türkiye demokrasi sıralamasında 167 ülke arasında, 103. sırada, hukukun üstünlüğü endeksinde 130 ülke arasında 117. sırada, siyasal istikrar endeksinde 194 ülke arasında 170. sırada, kamu görevi etkinliği endeksinde 38 ülke arasında 32. sırada bulunuyor.

*Cumhuriyeti kulluktan insan olmaya geçiş,  evrensel değerlerle bütünleşmek, bilime dayanan bir ulusun ortaya çıkarılabilmesi, aydınlığa dayanan,  özgürlük içinde yaşaması istenilen bir ulusun ortaya çıkarılabilme mucizesidir. Siyasetin Cumhuriyet'in kurucu değerlerine karşı olan,  her birini yıkmaya çalışan bir süreci yaşıyoruz.  Özellikle sağ yelpazede olan siyasi partilerimizin ve bu yelpazedeki siyasi partilere destek veren vatandaşlarımızın tekrar değerlendirme yapmaları gerekiyor. 

*Altılı masa diye ifade edilen masada, ben de çok eksiklikler olduğunu ifade edebilirim ama altıncı masa farklı fikirlerin ama koruyucu değerlerden kopmadan,  kurucu değerlere yeniden ivme kazandırarak birlikte hareket etmeyi ortaya çıkarması bakımından çok önemli görüyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.