Altılı masa kendilerine yöneltilen eleştiriyi de gündeme aldı: Tarih verildi, adım atılacak

Altılı masa kendilerine yöneltilen eleştiriyi de gündeme aldı: Tarih verildi, adım atılacak

Habertürk yazarı Sarıkaya, altılı masaya yöneltilen "Sürekli toplanılıyor, 'parlamenter sistem' söylemi dışında bir cümle gelmiyor" eleştirilerine karşı adım atılacağını söyledi. Parti temsilcilerinin bunun için 28 Ağustos tarihini verdiğini aktardı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan altılı masanın İletişim Komisyonu kurma kararı aldığını vurguladı.

"Yeni yapının görev alanı da Altılı Masa’nın hem kendi içinde iletişimi sürdürmek, yapılanların kamuoyuna yansıtılmasında daha etkin olmak; parti teşkilatlarına yapılanları anlatacakları kısa ve öz pasajlar iletmek, sivil toplum kuruluşları ile altılı masa çalışmalarını buluşturmak olarak tanımlanmış" diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Aktarıldığına göre komisyonda partilerin medya ile ilgili genel başkan yardımcılarının yanı sıra, basın müşavirleri de görev üstlenecek. Yeni kurumsal yapının gelecekte devamı da hedeflenmiş.

'YAPILACAKLAR LİSTESİ 28 AĞUSTOS’TA ÇIKAR'

Bu aşamada kamuoyundan da gelen, 'Sürekli toplanılıyor, parlamenter demokratik sistem söylemi dışında bir cümle gelmiyor' eleştirilerini anımsattım.

Toplantıda bu da masanın konusu olmuş.

Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 28 Ağustos’ta yapılacak olan altıncı toplantıya kadar yapılacakların listesinin çıkacağını ve kamuoyunun kendi faydasına nelerin yapılacağı konusunda gelecek toplantı fikir sahibi olacağı belirtildi.

İletişim Komisyonu’nun kurulmasının da bu açıdan önemine vurgu yapıldı. Saadet Partisi’nin etkin isminin bu konudaki benzetmesi ilginçti:

'Yangın söndürme cihazı talimatı gibi, biz sistemin nasıl ve hangi yöntemle kullanılacağını bir talimata, sisteme bağladıktan sonra kimin kullandığının önemi kalmaz.'

Benzer yaklaşım dün gördüm ki CHP’de de var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.