Ali Babacan'dan ekonomi açıklaması: "Bakkalından manavına, işçisinden öğrencisine herkes..."

Ali Babacan'dan ekonomi açıklaması: "Bakkalından manavına, işçisinden öğrencisine herkes..."

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Dolar, 10’a yaklaştı. Euro, 11’i geçti. Bakkalından manavına, işçisinden öğrencisine herkes tekrar tekrar fakirleşti bu ülkede. Olanların hepsi sadece bir inat uğruna. Bir inat uğruna, mazlumların ahını alıyorlar şu anda. Bu ülkenin insanları böyle kötü bir yönetimi hak etmiyor" dedi.

Babacan, partisinin İstanbul Kağıthane ilçe kongresinde konuştu. Halası Bedia Yücel’in vefatı nedeniyle İstanbul’a gidemeyen Babacan, kongreye Ankara’dan görüntülü olarak bağlandı.

Merkez Bankası’nın politika faizi kararını eleştiren Babacan, özetle şunları söyledi:

"TÜRK LİRASI NEREDEYSE YERİN DİBİNE BATTI: Normal bir ülkede merkez bankalarının faiz kararı bu kadar belirsizlik kaynağı olmaz ama bizim ülkemizde bakkalından manavına, işçisinden öğrencisine herkes ‘bakalım faiz ne olacak’ diye bekliyor. Karar açıklandı ve Türk lirası neredeyse yerin dibine battı. Dolar, 10’a yaklaştı. Euro, 11’i geçti. Yani bakkalından manavına, işçisinden öğrencisine herkes tekrar tekrar fakirleşti bu ülkede. Olanların hepsi sadece bir inat uğruna. Bir inat uğruna, mazlumların ahını alıyorlar şu anda. Bir inat uğruna, ayağında terlikleriyle mitinglerine gelen teyzeleri fakirliğe mahkûm ediyorlar. Bu ülkenin insanları böyle kötü bir yönetimi hak etmiyor.

AKIL ALMAZ FİKİRLERİYLE EKONOMİYE MÜDAHALE TEŞEBBÜSLERİNE BAŞLAMIŞLARDI: Ben ve arkadaşlarım ekonomi yönetimini bıraktığımızda dolar kuru 2 lira 90 kuruştu. Dolar 1,5 lira bandındayken, o dönemki başbakan, yani Sayın Erdoğan, bazı bakanlar ve danışmanlar akıl almaz fikirleriyle ekonomiye müdahale teşebbüslerine başlamışlardı. Sonuçları görüyorsunuz. O gün bugündür Türkiye dikiş tutmuyor. O gün bugündür Türkiye ekonomisinin beli doğrulmuyor.

3Y’NİN ADRESİ BUGÜNKÜ İKTİDARINIZ OLDU: Sayın Erdoğan, vatandaşlarımıza verdiğiniz sözleri tutmuyorsunuz. Size aş için, yoksulluğu sona erdirmeniz için oy veren vatandaşlarımızı fakirleştirdiniz.  Yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla, yani 3Y ile mücadele dediniz; şu anda 3Y’nin adresi bugünkü iktidarınız oldu.

BAHÇELİ YİNE ŞU ANDAKİ KRİZE ORTAK: Erdoğan ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Görüyoruz, sonuçlar gerçekten müthiş! Direksiyona geçti, bütün bir ülke kelle koltukta gidiyoruz. Tabi Sayın Bahçeli bunlara alışık. Ben ve arkadaşlarım 2002’de göreve geldiğimizde, onun ortağı olduğu koalisyon hükûmetinin çıkarttığı büyük bir kriz vardı memlekette. Biz hızlıca çözdük o krizi. Bahçeli ise şimdi yine şu andaki krize ortak.

MÜSİT BİR YERDE İNECEKLER: Artık yolun sonuna geldiler. Onlar da çok iyi biliyorlar. Müsait bir yerde inecekler. Hiç merak etmeyin, emanet emin ellere kavuşacak. Türkiye’yi hızla refaha ve huzura kavuşturacağız. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.