AKP'nin masasındaki rapor: Ekonomi yönetimine güven yüzde 25

AKP'nin masasındaki rapor: Ekonomi yönetimine güven yüzde 25

AKP'nin yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre ekonomi yönetimine güven yüzde 25'te kaldı. Boykota destek ise yüzde 62.2 oldu.

AKP, her ay çeşitli konularda kamuoyu araştırması yaptırıyor. Nisan ayı raporuna göre ekonomi yönetimine güven yüzde 25'te kaldı.

Ekomomim'in haberine göre, iktidar partisi Nisan ayında da çeşitli konularda kamuoyu araştırması yaptırdı.

Araştırmada tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönük soruşturma da soruldu. Haberde aktarılan raporun sonuçlarına göre, yolsuzluk yapıldığını düşünmüyorum diyenlerin oranı yüzde 36,7. Yolsuzluk yapıldığını düşünüyorum diyenlerin oranı ise yüzde 28,5. Dava sonucunu görmek gerekir diyenlerin oranı yüzde 25,6.

imamoglu.jpg

AKP seçmenin yüzde 9,7’si yolsuzluk yapılmadığı, yüzde 60,1 ise yapıldığını belirtti.

Yolsuzluk yapıldığını düşünen MHP’lilerin oranı yüzde 62,2 ; yolsuzluk yok diyen DEM Partililerin oranı ise yüzde 49,1

boykot.jpg

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla beraber çeşitli markalar için boykot çağrıları yapmıştı.

AKP raporunda boykot da soruldu.

Boykota karşı olduğunu belirtenlerin yüzde 37,8’i, boykotu destekleyenlerin oranı yüzde 62,2 oldu.

mehmet-simsek.jpg

Ekonomi yönetimine olan güven de araştırıldı. Ekonomi yönetimine hiç güvenmediklerini söyleyenlerin oranı yüzde 26,1 oldu. Güvenmiyorum diyenlerin oranı ise yüzde 36. Ekonomi yönetimine güvendiğini belirtenlerin ranı ise yüzde 25'te kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.