AKP'li vekilin işten attığı işçiler, vekilin oteli önünde gözaltına alındı

AKP'li vekilin işten attığı işçiler, vekilin oteli önünde gözaltına alındı

Sendikalı oldukları için AKP'li Nasırlıoğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’ten atılan işçiler Nasıroğlu'nun Bodrum'daki oteli önünde gözaltına alındı.

Manisa Soma'da AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasırlıoğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler, Nasıroğlu'nun Bodrum'daki oteli Cape Bodrum Luxury'in önünde eylem yaptı.

Oturma eyleminin ikinci gününde jandarma işçilere müdahale ederek gözaltına aldı.

Bağımsız Maden İş Sendikası, sosyal medya hesabından işçiler, örgütlenme uzmanı ve sendika avukatının gözaltına alındığını duyurdu.

Sendikanın açıklaması şöyle:

"Gözaltına alınıyoruz! Ferhat Nasıroğlu’nun oteli olan Cape Bodrum Luxury önündeki nöbetimizin ikinci gününde hiç bir gerekçe gösterilmeden Örgütlenme uzmanımız ve avukatımızla birlikte gözaltına alınıyoruz. Biz madenciye adalet derken, madenciye reva görülen."

Otel önünde buluşalım çağrısı

Bağımsız Maden İş Bodrum ve Milas halkına da çağrı yaptı: “Ferhat Nasıroğlu’nun 'otelde şatafat, madende sefalet' düzenini ortaya koyduğu için gözaltına alınan madencileri ve direniş alanımızı sahiplenmek üzere Cape Bodrum Luxury otelinin önünde buluşalım.”

"Kaymakam, gel beni kendin tutukla"

Bağımsız Maden İş hesabından paylaşılan videoda, sendikalı olduğu için işten atılan bir işçinin yaptığı konuşma paylaşıldı.

İşçinin konuşmasında "Kaymakam! Sen bu yetkiyi kimden aldın? Gel beni kendin tutukla!" dediği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.