AKP'li Tayyar'dan Erdoğan'a çağrı: Bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez

AKP'li Tayyar'dan Erdoğan'a çağrı: Bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez

AKP, açlık sınırı altında kalan asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu. Emeklilerin durumu ise belirsiz. AKP'li Şamil Tayyar, Erdoğan'a çağrıda bulundu.

 AKP’nin Mayıs 2023 seçimlerinden sonra oluşturduğu yeni ekonomi yönetimi, planını 31 Mart Seçimleri’nden sonra uygulamaya başladı. Açlık sınırı altında kalan asgari ücrete ara zam uygulanmayacağını açıklayan AKP yönetimi, birçoğu 10 bin TL maaş alan emekliler için de yeni bir adım atmadı.

Muhalefetten duruma tepki yükselirken, son seçimlerde birinci olan CHP’nin lideri Özgür Özel, “Geçim olmazsa seçim olur” diyerek, erken seçim kartını masaya koydu.

Şamil Tayyar’dan Erdoğan’a çağrı

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, emekli aylıkları ve asgari ücret üzerinden ekonomi yönetimini eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Mevzuya el atın" çağrısı yaptı.

Tayyar, "Mevcut ekonomik program ne kadar ideal olursa olsun, emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin 17 bin lira olduğu ortamda aşırı doz etkisi oluşturur. Toplum nefes alamaz, nitekim alamıyor. Toplumsal bağışıklık sistemi çok zayıf, programı kaldıracak güçte değil" ifadelerini kullandı.

1278576-2019260473.jpg
Şamil Tayyar bir dönem AKP yöneticiliği de yaptı

‘Bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez, geçse bile sonu iyi olmaz’

"Ekonomide acı reçeteye ihtiyaç varsa önce toplumun bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Aksi halde bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez, geçse bile sonu iyi olmaz" ifadelerini kullanan Tayyar, şunları kaydetti:

"İlaç kutusunu açtığınızda içinden ek olarak kullanım talimatı çıkar.

İlacın muhtevası, kullanma şartları ve muhtemel etkileri yazar o metinde.

Misal…

Hastanın o ilaca alerjisi varsa kullanılması istenmez.

Kusma, kızarıklık, nefes tıkanıklığı gibi beklenmedik bir gelişme olursa ilacın bırakılması ve hemen doktora başvurulması tavsiye edilir.

Ekonomi yönetiminin topluma içirmeye çalıştığı acı ilacın kullanım formu da bundan farklı olmasa gerek.

Ama siz sadece ilacın muhtevasına odaklanır, kullanma şartları ve muhtemel yan etkilerine duyarsız kalırsanız, hastayı iyileştirmez, belki öldürürsünüz.

Bir başka misal…

Doktor hastayı ameliyata almadan önce kan değerlerine, tansiyonuna, bağışıklık sistemine ve ihtiyaç duyduğu başka test sonuçlarına bakar. Veriler olumsuzsa hasta ameliyata uygun hale getirilmeye çalışılır.

O sebeple mevcut ekonomik program, ne kadar ideal olursa olsun, emekli maaşının 10 bin lira, asgari ücretin 17 bin lira olduğu ortamda aşırı doz etkisi oluşturur.

Toplum nefes alamaz, nitekim alamıyor.

Toplumsal bağışıklık sistemi çok zayıf, programı kaldıracak güçte değil.

Ekonomik programın başarıya ulaşması için toplumun direnç katsayısı arttırılmalıdır.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın ekonomi yönetiminin direncine rağmen mevzuya el atması, emekli maaşlarının arttırılmasını istemesi, çok önemli.

Ekonomi yönetimi emekli maaşına 2 bin liralık artış düşünüyor ama cumhurbaşkanımızın bu rakamı arttıracağı kanaatindeyim.

Arttırılmalı da.

Ekonomide acı reçeteye ihtiyaç varsa önce toplumun bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.

Aksi halde bu şartlarda 4 yıl seçimsiz geçmez, geçse bile sonu iyi olmaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.