AKP'den ‘kadının soyadı’ açıklaması: Değişikliğe gidilebilir

AKP'den ‘kadının soyadı’ açıklaması: Değişikliğe gidilebilir

Adalet Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Yüksel, 9. Yargı Paketi'ndeki alan ‘kadının soyadı' düzenlemesiye ilgili "Değişikliğe gitme ihtimali yüksek" dedi.

Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri TBMM Adalet Komisyonu’nda devam ediyor.

Teklifin en çok tartışma yaratan, ‘kadının soyadına’ ilişkin düzenlemeyi esas alan 15. maddenin üzerine görüşmeler başladı.

Tartışmalı madde

Türk Medeni Kanunu’nun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 187’nci maddesi yeni kanun teklifinde şöyle düzenlendi:

“Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır. Kadın evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus dairesine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Kadının soyadı, kendi soyadı ile önceki kocasının soyadından oluşuyorsa kadın bu soyadlarından sadece birisini evleneceği kocasının önünde kullanabilir.”

'Değerlendirilecek'

ANKA'nın haberine göre TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, 15. maddenin görüşmeleri esnasında AKP Grubu’nun madde üzerine görüşmelerine devam ettiğini açıkladı.

Yüksel, “Grubumuz, 15. maddeyi görüşüyor. Kurullardan görüş alınıp, etki analizi yapılacak. Değişikliğe gitme ihtimali çok yüksek. Genel Kurul’a kadar bu konu değerlendirilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.