AKP'de 100 vekil krizi: 170 bin TL maaş alıp, Meclis'e gelmiyorlar!

AKP'de 100 vekil krizi: 170 bin TL maaş alıp, Meclis'e gelmiyorlar!

AKP yönetimi 100’e yakın yeni vekilin devamsızlık yapıp, Meclis'e gelmediğini saptadı. Tecrübeli vekiller durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

Yerel seçimde oy kaybeden ve tarihinde ilk kez ikinci parti olan AKP'de bir yandan değişim kulisleri gündeme geliyor bir yandan da oy düşüşünün nedenleri konuşuluyor.
Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre AKP yönetimi, milletvekillerinin karnesini çıkardı. 100’e yakın yeni vekil kırık not aldı. Söz konusu vekillerin sürekli devamsızlık yapıp genel kurula gelmediği ve yasama faaliyetlerine katılmadığı belirlendi.

Tecrübeli vekiller rahatsız

Bu durumdan rahatsız olan tecrübeli isimlerin durumu parti yönetimine bildirdikleri, vekillerin uyarıldığı kaydedildi.

14 Mayıs 2023’te yapılan milletvekilleri seçimlerinde parlamentonun yüzde 63,49’u yenilenmişti. 600 sandalyeli Meclis’te 335 vekil ilk kez seçilmişti. 268 sandalyesi olan AKP'de 148 vekil ilk defa bu dönem Meclis’e girmişti. TBMM’de 27’nci dönemde milletvekilliği yapan 32 isim genel kurulda hiç söz almamış, kanun teklifi hazırlamamış, araştırma, soruşturma ve genel görüşme önergesine imza atmamıştı.

Öte yandan, son zamla birlikte (yüzde 19,31) milletvekili maaşları 170 bin lira oldu.

Hakkımı helal etmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl şubat ayında partisinin vekillerini Meclis’in genel kurul toplantılarına yeterli katılım sağlamadıkları gerekçesiyle eleştirmişti. Erdoğan, "Bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.