AKP, skandal videoları hakkında kritik soruyu yanıtlamadı!

AKP, skandal videoları hakkında kritik soruyu yanıtlamadı!

AKP'nin son günlerde yayımladığı skandallara yol açan videolar kaldırılırken iktidara yöneltilen en kritik soru cevaplanmadı.

İktidarın son dönemde hazırladığı reklam ve propaganda videolarının, görsellerinin gün içinde gelen tepkiler üzerine kaldırılması bir alışkanlığa dönüştü.

Birgün'de yer alan habere göre; önce CHP’yi karalamak için hazırlanan “Yalan Üretim Merkezi” animasyonu, “128 milyar nerede?” sorusunu tekrardan gündeme taşıyınca kaldırılmak zorunda kaldı.

Dün de turizm için hazırlanan tanıtımda, turizm emekçilerini aşağılayacak şekilde “Enjoy, I am vaccinated” (Keyfinizi çıkarın, aşılıyım) yazılı maskelerin halkın sert tepkisini alması üzerine kaldırıldı.

Kaldırılan videolar, bugün artık AKP’nin halkın gündemlerinden, değerlerinden, dert ve sorunlarından ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.

AKP’nin yayınlandıktan kısa süre sonra silinen videolar için ise hazırlayan yapım şirketlerine harcanan miktar bilinmiyor.

Fakat bilinen şu ki halkın vergisiyle toplanan paralar yine ya seçmeni olduğu partileri karalamak ya da doğrudan kendisini aşağılamak için yandaş şirketlere harcanıyor. Üstelik bu harcamaların sonucu ortaya çıkan videolar bir gün dahi durmadan tepkiler üzerine kaldırılıyor.

 

REKLAMLAR AYNI ŞİRKETİN ELİNDEN

Gazeteci Mustafa Hoş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, reklam sektöründeki tanıdıklarından aldığı bilgiye göre tartışılan turizm reklamının Alametifarika ajansı yaptığını iddia etti. Hoş, Serdar Erener’in sahibi olduğu reklam şirketine Turizm bakanlığı tarafından daha önce de birçok tanıtım işi verildiğini, bu video için de yüksek bir meblağ ödendiğini iddia etti.

KORKU ANLAMSIZ İŞLERE ONAY VERİR

Yazar ve reklamcı Ateş İlyas Başsoy, AKP’nin başarısız video reklamları için şunları söyledi: “AKP’nin peş peşe hataları bana otoriter bir baba ve onun endişeli oğlu arasındaki ilişki gibi geliyor. Oğlan bir yandan babasından ölesiye korkar, bir yandan da varlığını kanıtlamak için bir şeyler yapması gerekir. Bu korku ellerini titretir, güvensiz, odaksız, anlamsız işlere onay verilir. İletişimde peş peşe yapılan hatalar bu benzetmeyle ilgili olsa gerek. Evlat bir hata yapar, baba kükrer ve dosyalar silinir. Hayırlara vesile olacağını umuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.