AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar: Çocuğu üzerine yemin ederek konuşsun, siyaseti bırakırım

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar: Çocuğu üzerine yemin ederek konuşsun, siyaseti bırakırım

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, kendisi üzerinden Gaziantep'te orman işletme şefi olarak çalışan Ümran Pınar'ın tehdit edildiğine dair iddiaya tepki gösterdi; aralarında geçen diyaloğu anlattı.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Gaziantep'te Islahiye Belediyesi'nin taşocağını kaçak çalıştırdığını tespit eden ve suç duyurusunda bulunduktan sonra görevden alınan orman işletme şefi Ümran Pınar'la ilgili açıklama yaptı.

"Pınar, Islahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'ın kendisini benimle tehdit ettiğini söylemiş. Bir anda kendimi tarafı olmadığım bir mevzunun ortasında buldum. Yazıp çizen gazeteciler de arayıp sormadı. Çünkü bildikleri cevap işlerine gelmiyordu" diyen Tayyar, şöyle devam etti:

"Ümran Pınar, 14 Haziran’da arayıp söz konusu iddiayı anlattı, ilçeden ayrılmak istediğini söyledi. Mevzudan bu şekilde haberdar oldum. Özetle dedim ki;

- Beni kimse aramadı, ilk defa sizden duyuyorum.

- Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız sonuna gidin.

- Kimse size zarar veremez.

Ümran Pınar, bunun üzerine teşekkür etti ama ısrarla ayrılmak istediğini söyledi. ‘Dilekçe verip gideceğim’ dedi. ‘Ben nasıl yardımcı olabilirim?’ diye sorduğumda ‘Doğuya göndermesinler’ cevabını verdi. Sözüm netti;

- Ne böyle bir irade var ne de buna izin veririz.

Ümran Pınar, çocuğu üzerine yemin ederek konuşsun, diyalog bundan farklıysa MKYK üyeliği ve siyaseti bırakırım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.