AKP, CHP ile ittifak yapacak mı? Ömer Çelik canlı yayında açıkladı

AKP, CHP ile ittifak yapacak mı? Ömer Çelik canlı yayında açıkladı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği 'AKP-CHP' ittifakı sorusuna yanıt verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularına yanıt verdi. AKP'li Çelik, AKP-CHP ittifakına ilişkin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin restine yanıt verdi.

"CHP İLE İTTİFAK KURMAYACAĞIZ"

İttifak tartışmalarına yanıt veren Ömer Çelik, "CHP ile ittifak kurmayacağız. Ne AK Parti AK Parti olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız" ifadelerini kullandı.

"SORUNLARI ÇÖZMESİ GEREKEN SİVİL SİYASET"

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başlıkları şöyle:

"CHP'nin siyasetle ilgili tartışmaları sistemle ilgili tartışmaları rejim tartışmasına döndürme gibi kötü bir siyasi huyu var. Bu da askeri darbelerle, vesayetle, muhtıralarla yürüdüğünde çok maliyeti arttıran bir şey oldu. Biz zaten bu maliyete karşı çıktığımız için dedik ki demokratikleşsin. Tam 15 yıl boyunca bütün cümlelerin üstünde kurduğumuz cümle neydi? Sivil siyasetin üstünlüğü. Çünkü bu sorunları çözmesi gereken sivil siyaset.

ÖZGÜR ÖZEL'E 'SUÇ ORTAĞI' YANITI

Bir diyalog süreci olmuş, buyurmuşsunuz AK Parti Genel Merkezi'ne gelmişsiniz, biz de bundan gayet memnuniyet duyduğumuzu açıklamışız. Cumhurbaşkanımız, AK Parti genel başkanı olarak iade-i ziyarette bulunmuş. Bundan hemen sonra  Cumhur ittifakı birleşenlerine, AK Parti ve MHP'ye suç ortağı ifadesinin kullanılmasının ne siyasi nezaketle ilgisi var ne siyasi idrakle ilgisi var. O zaman siz AK Parti Genel Merkezi'ne geldiğinizde bir suç merkezine mi gelmiş oldunuz?

AKŞENER - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Sayın Akşener ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ne konuştuğu Cumhurbaşkanımızın takdiri. Sayın Akşener genel başkan iken randevu isteseydi bu randevu verilirdi. Siyasi nezaketi korumak ve kişisel haklara saygı duymak zorundayız. Sayın Akşener ne açıklamışsa ona riayet etmek lazım. Bütün bunları birleştirip tablo çıkarmaya çalışmak, bağlamının dışında yüksek anlamlar yüklemeye çalışmak siyasette doğru sonuçlar vermez."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.