AKP, 31 Mart için seçim takip sistemi kurdu

AKP, 31 Mart için seçim takip sistemi kurdu

Yerel seçimlere sayılı günler kala AKP'nin "Sonuç Alım Sistemi" adını verdikleri altyapının hazırlıklarını tamamladı. AKP kurmaylarına göre, en geç saat 20.00 civarında 30 büyükşehrin sonucu ortaya çıkacak.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu, tüm partilerin katılımıyla birlikte seçim tatbikatı düzenleyerek olası aksaklıkları gidermek ve eleştirilerin hedefi olmamak için art arda testler düzenledi. YSK tüm enerji ve siber güvenlik hatlarını kontrol etti. 31 Mart akşamı ilk olarak 30 büyük şehrin sonuçlarının öğrenileceği, tüm sonuçların ise en geç 21.00 gibi alınması planlanıyor.

Deprem bölgesinde konteynerde oy verilecek

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre deprem bölgesine ilişkin çalışmalar için inceleme ekipleri oluşturuldu. Bu bölgelerde oy verme işleminin aksayan yönleri incelendi. Genel seçimlerde olduğu gibi oyların konteynerlerde verilmesine devam edilecek.

30 büyükşehir belediye başkanı öğrenilecek

Tüm kamuoyunun merakla beklediği oy verme günü, sayım işlemi başladığında önce 30 büyükşehir belediye başkanlığı pusulası, ilçe belediye başkanlığı pusulası, belediye meclis ve il genel meclis üyeliği pusulası ve büyükşehirlerdeki muhtarlık sayımı yapılacak. Bu nedenle Türkiye önce 30 büyükşehir belediye başkanının kim olduğunu öğrenecek. 51 ilde de önce belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık sayımı yapıldıktan sonra seçim tamamlanacak.

Sandık başlarını terk etmemeleri büyük önem taşıyor

Siyasi partilerde seçim gecesine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Seçim sonuçlarının manipüle edilmemesi ve parti genel merkezleri tarafından kontrol edilmesi için merkezler oluşturuldu. Islak imzalı oylama tutanakları, hile yapılmaması çok önemli olduğu için tüm parti temsilcileri, bu tutanaklardan alınan sonuçları genel merkezlere iletecekler. Bu tutanak alınana kadar parti temsilcilerinin bulundukları sandık başlarını terk etmemeleri büyük önem taşıyor. Bu durum özellikle kıl payı sonuçların belirleneceği il ve ilçeler için çok önemli olacak.

AKP de hazırlanıyor

İktidar partisi de genel merkezde Sonuç Alım Sistemi adını verdikleri altyapının hazırlıklarını tamamladı. AKP kurmaylarına göre, en geç saat 20.00 civarında 30 büyükşehrin sonucu ortaya çıkacak. Simülasyonların saat 19.00 gibi belli olacağı, sonuçların da en geç 21.00’de belli olacağı iddia ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.