Akif Beki: O teşekkür orada duruyor, 'CHP ne yapsa AK Parti'ye yarıyor'un devri geçti

Akif Beki: O teşekkür orada duruyor, 'CHP ne yapsa AK Parti'ye yarıyor'un devri geçti

Karar yazarı Akif Beki, “CHP ne yapsa AK Parti’ye yarıyor” şeklindeki algının devrinin bittiğini söyledi. "AK Parti’nin iktidarı kullanma biçiminin artık CHP’ye yaramadığını kim söyleyebilir?" diye de sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘kaçışın anatomisi’ diye nitelediği ve ABD'deki TURKEN Vakfı'na yapılan bağışlarla ilgili açıklamasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sırayla A Haber yayınına katılmıştı. Özetle, açık kaynakları belgelerin 'FETÖ tarafından verildiği' ileri sürülmüştü.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, gelişmeleri 'Yine AK Parti’ye mi yaradı?  ' başlıklı yazısında yorumladı.

"İktidarın telaşe müdürleri, çürüteyim derken postacı gibi her yere taşıyıp iddialarını yaymasa, çıkardığı tartışma Kılıçdaroğlu’na yaramayabilirdi. Hatta ters bile tepebilirdi" diyen Beki, şöyle devam etti:

"Ama görünen o ki iktidar, kendi eliyle ciddiye bindirdi, ayağı yere basmayan abartılara dahi zemin kazandırdı. Bu bir. İkincisi ise 'CHP ne yapsa AK Parti’ye yarıyor'un devri geçti.

AK Parti’yle rolleri değiştiklerinden beri böyle. Gaddar-mağdur rolleri değişmeden önceydi o. Ne CHP yasakları, darbeleri ve dayatmaları savunan eski CHP. Ne de AK Parti, eski AK Parti.

'AK PARTİ BUNA SEVİNECEKKEN RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADI BAŞLAYALI BÖYLE'

CHP yönetiminde başörtülüler siyaset yapmaya, AK Parti de buna sevinecekken rahatsız olmaya başladı başlayalı böyle. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı destek ve dayanışmasından, Yenikapı Mitingi’ne katılımından, teröre karşı duruşundan dolayı Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmişti.

 

'AK PARTİ'NİN İKTİDARI KULLANMA BİÇİMİNİN ARTIK CHP'YE YARAMADIĞINI KİM SÖYLEYEBİLİR?'

O teşekkür orada durmasa, CHP’nin muhalefeti hala AK Parti’ye yarayabilirdi. Terse dahi dönmüş olabilir. AK Parti’nin iktidarı kullanma biçiminin artık CHP’ye yaramadığını kim söyleyebilir?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.