Akif Beki: Hani 'hepiniz oradaydınız be'!

Akif Beki: Hani 'hepiniz oradaydınız be'!

Karar yazarı Akif Beki, Derince Belediyesi'nin Aynur Doğan'ın konserini iptal etmesine eleştiriler yönelttiği yazısında "Yeni linç dolduruşlarına, yeni 'hepiniz oradaydınız be' kalabalıklarının toplanmak istenmesine 'hoş gelsin' mi diyeceğiz şimdi" dedi.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Derince Belediyesi'nin Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın konserinin Derince Belediyesi tarafından iptal edilmesini köşesine taşıdı. Ahmet Kaya'nın yaşadıkları ve AKP iktidarının bu konudaki söylemleri üzerinden eleştiriler yöneltti.

Özgün müziğin ustası Ahmet Kaya, 10 Şubat 1999’da, Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) düzenlediği törende ödül almak için kürsüye çıktığında,  “Önümüzdeki kasette Kürt asıllı olduğum için Kürtçe bir şarkı yapıyorum ve Kürtçe bir de klip çekiyorum. Klibi yayınlayacak yürekli insanların olduğunu da biliyorum” dedi. Salon karıştı. 

“O adamı atın” diye bağıran da oldu “Bölücülük yapıyorsun” diyen de. Türkiye’nin  ‘önde gelen’ sanatçılarının, ‘seçkin’lerinin olduğu ortamda çatal-bıçak fırlatıldı.  ‘Bölücülüğün panzehiri’ olarak Serdar Ortaç’ın önderliğinde 10. Yıl Marşı okundu.

Bu noktada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevinde bulunduğu 2013 yılında “Şimdi diyorlar ki ‘ben o sırada tuvaletteydim, dışarıdaydım’. Ulan hepiniz oradaydınız be. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dediğini hatırlatan Beki, şöyle devam etti:

"Yıllar yılları kovaladı, 2022’ye geldik. Önceki gün Yeni Şafak, Kürtçe şarkılarıyla Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçıyı, Aynur Doğan’ı, Twitter’dan şöyle hedef gösteriyordu:

'Derince Belediyesi, Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta yapmayı planladığı konseri iptal etti. Muhalif partiler, Doğan’ın Kürt olmasından dolayı konserin iptal edildiği algısını oluşturmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu da geçmişte Öcalan’ın posteri önünde konser veren Doğan’a sahip çıktı.'

 

Mesajın altını çizmek için bir de görsel eklemişlerdi paylaşıma. Ne demeye, konser iptalini neyle haklılaştırmaya çalıştıkları ortadaydı... Yani 'Kürt olmasından ve Kürtçe söylemesinden dolayı' değil, '2011’de PKK konserine çıktığı için' konseri iptal edildi. Öyle mi!

'AYNUR'UN SUÇU, ÖCALAN'DAN MEKTUPLA SELAM GETİRİP DİYARBAKIR'DA 'MEGRİ MEGRİ' AĞIDI OKUMAYARAK DİNLEYENLERİ AĞLATMAMAK OLMASIN'

Oysa AK Partili Derince Belediyesi bile Aynur’u terörle suçlayarak kendini savunmaya kalkmadı. Aynur’un suçu, Öcalan’dan mektupla selam getirip Diyarbakır’da 'Megri Megri' ağıdı okuyarak dinleyenleri ağlatmamak olmasın!

Geçmişin acı bedellerinden ne dersler alınmış, ne dersler... Yeni linç dolduruşlarına, yeni 'hepiniz oradaydınız be' kalabalıklarının toplanmak istenmesine 'hoş gelsin' mi diyeceğiz şimdi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.