Ahmet Davutoğlu ve Fatih Erbakan'dan yeni Anayasa'ya destek mesajı

Ahmet Davutoğlu ve Fatih Erbakan'dan yeni Anayasa'ya destek mesajı

Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin milli irade ve değerleri yansıtan bir anayasaya kavuşması lazım" derken; Fatih Erbakan da "12 Eylül'den kalan anayasanın değiştirilmesine kimsenin itirazı olamaz" dedi.

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Fatih Erbakan ve Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Erbakan ve Davutoğlu, basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeni anayasayı 86 milyon için istiyoruz" sözlerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Türkiye, 12 Eylül darbe anayasasının yükünü kaldıracak durumda değil. Şartlar değişti. Türkiye'nin milli iradeyi, milli değerlerimizi yansıtan bir anayasaya kavuşması lazım. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni anayasasının tam bir milli mutabakatla, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, insan hakları temelinde, demokratik hukuk devleti kuralları içinde, güçler ayrılığı ilkesine dayalı, milletin gelecek tahayyülünü güçlendirecek şekilde yapılmasını gerekli görürüz."

"Zaten çok kez değişime uğramış ve yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa"

Fatih Erbakan da "12 Eylül döneminden kalan bir anayasanın değiştirilmesi ve yerine daha demokratik, özgürlükçü, hukukun üstünlüğünü esas alan, insan haklarını ön plana çıkaran bir anayasa yapılmasına elbette kimsenin itirazı olamaz. Zaten çok kez değişime uğramış ve yamalı bohçaya dönmüş bir anayasayla karşı karşıyayız. Bu noktada bir değişiklik ve düzeltme yapılabilir" dedi.

Erbakan, şöyle devam etti:

"Kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesine, TBMM'nin yeniden güçlendirilmesine yönelik, mevcut başkanlık sisteminin daha demokratikleştirilmesine yönelik atılacak adımlara biz de elbette destek oluruz. Özel bir anayasa yapılmak isteniyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha seçilmesini sağlamak, seçilmesini kolaylaştırmaya yönelik bir anayasa yapılmak isteniyorsa, kişiye özel anayasa olmayacağını, bu nedenle karşı olacağımızı ifade etmek isterim."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.