ABB Başkanı Mansur Yavaş engelli vatandaşları özel araçlar ile oy kullanmaya götüreceklerini açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş engelli vatandaşları özel araçlar ile oy kullanmaya götüreceklerini açıkladı

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında önemli bir harekete imza attı. Yapılan açıklamada yatalak ve engelli vatandaşları istemeleri durumunda oy kullanacakları yere götürme hizmeti sunulacağı bildirildi.

Türkiye 9 ay aranın ardından bir kez daha sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Milyonlarca insanın yerel yönetimlerde söz sahibi olacak isimleri belirleyeceği seçimler öncesi ABB'den engelli vatandaşlar için bir açıklama geldi.

"OY KULLANMAK HERKESİN HAKKI"

ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak isteyen fakat yatalak ve ya engelli olmalarından dolayı bu işlemi gerçekleştiremeyen vatandaşlara yardımcı olacağı açıklandı.  “Oy kullanmak herkesin hakkı” vurgusu yapılan paylaşımda seçim günü oy kullanmaya gidemeyecek durumdaki özel gereksinimi olan vatandaşların kendilerine uygun araçlar ile oy merkezlerine götürüleceği bildirildi.

Engelli vatandaşlara sunulan engelsiz seçim desteği kapsamında bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 21-28 Mart tarihleri arasında https://forms.ankara.bel.tr/secmen-tasima-formu adresi üzerinden kayıt yaptırmalarının yeterli olacağı ifade edildi. Belirtilen aralıklarda başvuru yapan vatandaşlar ABB'nin tahsis ettiği araçlar ile 08:30 - 16:30 saatleri arasında oy kullanacakları yerlere götürülecekler.

YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR

Yarın başlayacak ve 1 hafta sürecek başvurulara Ankaralıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. 31 Mart günü çok sayıda vatandaş özel sebepleri nedeniyle oy kullanmaya gidemiyor. Ankara'da engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen bu hizmet ile çok sayıda engelli bireyin oy kullanması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.