'7 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞUNA YAŞATTIKLARI KORKU NASIL TELAFİ EDİLECEK?' Boğaziçili öğrenciyi arayan polisler Muhtar Sultan Aksu'yu evinde yere yatırarak tehdit etti

'7 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞUNA YAŞATTIKLARI KORKU NASIL TELAFİ EDİLECEK?' Boğaziçili öğrenciyi arayan polisler Muhtar Sultan Aksu'yu evinde yere yatırarak tehdit etti

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eyleme katılan bir öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu'nun evini bastı. Aksu'nun kardeşi Başaran Aksu, polisin tehdit ettiğini söyledi.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni atanan rektörle ilgili protestoya katılanlara yönelik gözaltılarda, İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Yeldeğirmeni (Rasimpaşa) Mahallesi'nin muhtarı Sultan Aksu'nun da evi basıldı.

'YERE YATIRILIYORLAR, TEHDİTLERLE ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİN İSMİNİ SORUYORLAR'

Aksu'nun kardeşi ve Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, polislerin Sultan Aksu'yu yere yatırarak tehdit ettiğini ve öğrencilerden birini sorduğunu aktardı.

Başaran Aksu, “Bu sabah Yeldeğirmeni Muhtarı kardeşim Sultan Aksu, eşi ve 7 yaşındaki kızının yaşadığı evi polislerce basılıyor. Yere yatırılıyorlar, tehditlerle Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan öğrencilerden birinin ismini soruyorlar. Muhtar olduğuna ikna olunca özür diliyorlar” dedi.

 '7 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞUNA YAŞATTIKLARI KORKU NASIL TELAFİ EDİLECEK?'

Sultan Aksu'nun kızının yaşadığı korkuya dikkat çeken Başaran Aksu, paylaşımında “Evi basılan muhtar olmazsa her yurttaş için böylesi davranış nedeniyle özür dilemek gerekmez mi? 7 yaşındaki bir kız çocuğuna yaşattıkları korku nasıl telafi edilecek? Yeldeğirmeni öğrencilerin yaşadığı bir mahalle ve muhtarın evi tüm öğrencilere açıktır” ifadelerine yer verdi.  

Muhtar Sultan Aksu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.