23 Nisan’da İmamoğlu’nun yanında duran çocuğun ailesi, fotoğrafın perde arkasını anlattı

23 Nisan’da İmamoğlu’nun yanında duran çocuğun ailesi, fotoğrafın perde arkasını anlattı

23 Nisan kutlamalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında duran Afro-Türk çocuğun ailesi, fotoğrafın arka planını anlattı.

23 Nisan kutlamalarında İmamoğlu’nun, Efe Diallo Ercan isminde Afro-Türk bir çocukla çekilen fotoğrafı bir kesim tarafından ırkçı saldırıların hedefi olmuştu.

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz, küçük çocuğun ailesiyle konuştu.

Efe’nin babası Emre Ercan, 12 yıl önce Gine’de çalışırken eşi Safiatou Diallo’yla tanışıp evlendi. Çift Türkiye’ye taşınırken Safiatou Türk vatandaşlığına geçti.

Çiftin oğlu Efe Diallo Ercan sekiz yaşında. Otizmli olan Efe, devlete ait ilkokulda özel sınıfta okuyor. Ayrıca reha­bilitasyon merkezine gidiyor.

Efe’nin babası Saymaz’a şunları söyledi: “Esas duruşta durmayı, İstiklal Marşı okumayı, bayramları çok seviyor. Hastalığından ötürü zapt etmek biraz zor. Televiz­yondan gördüğü kişilerin yanına gidip onlarla konuşmak istiyor. ‘Yok’ desen kitleniyor.”

Fotoğrafın çekildiği gün Efe’nin babaannesi Hande Ercan, Efe’yi Taksim’e götürdü. Hande Ercan, yaşananları Saymaz’a şöyle anlattı: “Her 23 Nisan’da ve milli bay­ramlarda çıkarız. Efe’nin elinde bayraklar vardı, benim de elime tutturdu. Polisler tanıdı, ‘Efe gelmiş’ dediler. Efe, İmamoğlu’nu gördü. Tutamıyorum, gitmek istiyor. İmamoğlu, ‘Bırakın’ diye işaret etti.

Götürdüm. ‘Yanımda durabilir, mah­suru yok’ dedi. Özel bir çocuk olduğunu söyledim. ‘Anladım’ dedi. İmamoğlu, Üsküdar’da akşam konser olduğunu söylemiş. ‘Baba­annen seni oraya götürsün’ demiş. İşte, bu kadar. Vay efendim, İmamoğlu’nun kulağına ne söylemişim. Ben Alman ajanı oldum! Olacak iş değil.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.