18 Milletvekili'nden Akşener'e: Koray Aydın ve ekibinden hiç kimseye görev verme

18 Milletvekili'nden Akşener'e: Koray Aydın ve ekibinden hiç kimseye görev verme

Kurultayda 'Genel Başkanın GİK listesinde olsalar bile oy verilmeyecek isimler' diye 10 kişilik liste ile tasfiye operasyonu yapılmasının İyi Parti'de yarattığı kriz büyüyor.

İl Başkanları ve delegelere dağıtılan 'oy verilmeyecekler isimler listesi'nde olan milletvekillerinin yanısıra, yapılan bu operasyona tepki gösterenlerin de içinde olduğu toplam 18 milletvekili İyi Parti Antalya Milletvekili Avukat Feridun Bahşi'nin ofisinde biraraya geldi.

İyi Parti'nin halen 38 milletvekili bulunduğu dikkate alındığında 18 milletvekilinin toplantısı büyük önem taşıyor. Toplantıda Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ile Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 18 vekil adına Genel Başkan Meral Akşener'e giderek 18'lerin talebini bildirmekle görevlendirildi.

18'ler, kurultayda bu operasyonu yapmakla suçladıkları Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve ekibinden hiçbir kişiye, yeni oluşturacağı Başkanlık Divanı'nda Genel Başkan Akşener'in görev vermemesini isteyecek. 18'lerin bu talebi yarın Akşener'e resmen iletilecek.

18 milletvekili, Koray Aydın'ın Akşener'in çevresindeki isimleri tasfiye ederek İyi Parti'yi kendi kontrolüne almaya çalıştığını savunuyor. Bu arada İyi Parti Meclis Grubu bugün toplanarak Grup Başkanvekili ve Başkanlık Divanı üye seçimlerini yapacaktı.

Ancak 18 milletvekilinin 'Talebimiz Genel Başkan tarafından değerlendirilmeden yapılacak Meclis'deki seçimlere katılmayız' diye karar aldı. Bunun üzerine İyi Parti Meclis Grubu'nda yapılacak seçimler de ertelendi 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.