Yenidoğan çetesinden tutuklu bulunan doktor intihar etti
Yenidoğan çetesi soruşturmasında örgüt yöneticisi olarak değerlendirilen Doktor İlker Gönen cezaevinde intihar etti.
İstanbul ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren, yeni doğan bebeklerin acil sağlık durumlarını suistimal ederek haksız kazanç elde eden organize suç örgütü 'Yenidoğan çetesi' davası devam ediyor.
Tutuklu doktor intihar etti
Soruşturmayı yakından takip eden gazeteci Emrullah Erdinç, davanın tutuklu sanıklarından doktor İlker Gönen'in intihar ettiğini duyurdu.
'Cezaevi personeli hakkında soruşturma başlattı'
Erdinç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
"Yenidoğan Çetesi davası sanıklarından doktor İlker Gönen, tutuklu bulunduğu cezaevinde bileğini keserek intihar etti.
İntiharın ardından savcılık cezaevi personeli hakkında soruşturma başlattı."
Yenidoğan çetesi nedir?
Yenidoğan Çetesi, İstanbul ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren, yeni doğan bebeklerin acil sağlık durumlarını suistimal ederek haksız kazanç elde eden organize bir suç örgütüdür. Örgüt, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki işbirlikçileri aracılığıyla hasta bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirdi. Bu süreçte, bebeklere gereksiz veya yetersiz tedaviler uygulandı, bazı bebeklerin ölümüne ve bazılarının da kalıcı sağlık sorunları yaşamasına neden olundu. 
Soruşturma kapsamında, örgütün liderliğini Dr. Fırat Sarı’nın yaptığı, yöneticiliğini ise Dr. İlker Gönen’in üstlendiği belirlendi. Örgüt, 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki bağlantıları sayesinde, hasta olmayan bebekleri bile özel hastanelere sevk ederek Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız kazanç sağladı. Ayrıca, sahte epikriz raporları düzenleyerek bebek ölümlerinin gerçek nedenlerini gizledi.
Soruşturma sonucunda, İstanbul ve Tekirdağ’da bulunan 10 özel hastane kapatıldı, 47 şüpheliden 22’si tutuklandı.
Hazırlanan iddianamede, örgüt liderleri ve üyeleri hakkında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” gibi suçlamalarla toplamda yüzlerce yıla varan hapis cezaları talep edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.